FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOGOMET: FIFA POTVRDILA PROMJENU SUSTAVA U JUŽNOJ AMERICI

CARACAS, 9. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnognogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter potvrdio je da će doći dopromjene u sustavu južnoameričkih nogometnih kvalifikacija za SP ukojima svaka od 10 reprezentacija mora odigrati čak 18 dvoboja u dvijegodine.
CARACAS, 9. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter potvrdio je da će doći do promjene u sustavu južnoameričkih nogometnih kvalifikacija za SP u kojima svaka od 10 reprezentacija mora odigrati čak 18 dvoboja u dvije godine.

FIFA se slaže da su kvalifikacije za SP 2006 za Južnu Ameriku posljednje u ovom formatu, koji je predug i prepun problema, s obzirom da reprezentacije imaju dosta teškoća sa igračima koji igraju u Europi, kazao je Blatter prilikom dvodnevna posjeta Venezueli.

Južnoamerička nogometne konfederacija (CSF) koristi kvalifikacijski liga-sustav već treći puta, četiri najbolje momčadi izravno idu na SP, dok petoplasirana razigrava sa prvakom Oceanije.

Očekuje se da će sada CSF uz pristanak FIFA promijeniti postojeći sustav na sastanku u Asuncionu 2. prosinca, a novi sustav će najvjerovatnije biti sa dvije skupine po pet reprezentacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙