FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKE SNAGE UŠLE U SREDIŠTE FALLUJE

FALLUJA, 9. studenog 2004. (Hina) - Američke su snage ušle u središteFalluje u utorak nakon žestokih borbi s gerilcima u tom gradu,objavili su američki vojni izvori, a prenosi agencija Reuters.
FALLUJA, 9. studenog 2004. (Hina) - Američke su snage ušle u središte Falluje u utorak nakon žestokih borbi s gerilcima u tom gradu, objavili su američki vojni izvori, a prenosi agencija Reuters.

Isti izvor nije mogao točnije reći koliko su duboko ušle američke snage u Falluju, ali, kako javlja agencija Reuters pozivajući se na izjave svjedoka, nalaze se negdje blizu središta grada.

Ova dugoočekivana američka ofenziva na Falluju, koja je počela u ponedjeljak a nazvana je Fantomski bijes, mogla bi trajati najmanje nekoliko dana, iako su napadači mnogo brojniji od iračkih pobunjenika koji brane grad. U akciji sudjeluje 10.000 američkih i 5.000 iračkih vojnika prema 3.000 pobunjenika.

Televizijska postaja al-Jazeera javila je u utorak da je u borbama ubijeno desetak osoba, dok ih je veći broj ozlijeđen. Američki vojni izvori u utorak su objavili da su tijekom borbi ubili 42 pobunjenika.

Prema Reutersu, mnoge obitelji iz ovog grada koji broji oko 300.000 stanovnika napustile su grad prije početka ofenzive.

I dok borbe traju u Falluji, pobunjenici su pokrenuli napade diljem Iraka, tako da je od ponedjeljka navečer u drugim gradovima poginulo 60 osoba.

Samo u utorak je u simultanim napadima na tri policijske postaje u Baqubi, koje je pokrenula pobunjenička skupina Abu Musaba al-Zarqawija, poginulo 25 iračkih policajaca.

Istovremeno traju borbe i oko drugih pobunjeničkih uporišta. Agencija France Presse javlja da su pobunjenici u utorak poslije podne zauzeli središte Ramadija, 100 kilometara zapadno od Bagdada.

Nakon borbi koje su počele u ponedjeljak poslije podne američke su se snage povukle s glavne avenije Ramadija prema svojim bazama, što su iskoristili pobunjenici, dodaje France Presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙