FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

300 GRUZIJSKIH VOJNIKA KRENULO ZA IRAK, USKORO JOŠ 500

TBILISI, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Tri stotine gruzijskih vojnikau ponedjeljak je krenulo prema Iraku, gdje će zamijeniti 157 kolegakoji su dosad sudjelovali u Međunarodnim snagama, a vlada je najavilakako će im se uskoro pridružiti još pet stotina.
TBILISI, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Tri stotine gruzijskih vojnika u ponedjeljak je krenulo prema Iraku, gdje će zamijeniti 157 kolega koji su dosad sudjelovali u Međunarodnim snagama, a vlada je najavila kako će im se uskoro pridružiti još pet stotina.

Novi kontingent poletjeo je u ponedjeljak ujutro iz jedne gruzijske vojne baze i uputio se prema Kuvajtu, odakle će nakon dvotjedne obuke nastaviti put prema Iraku.

Riječ je o pripadnicima bataljuna "Komandos", koji su utemeljili američki vojni instruktori, koji će u američkom logoru Dohi proći još dva tjedna obuke, poslije čega će biti upućeni na šestomjesečnu misiju u Baqubu, 70 kilometara sjeveroistočno od Bagdada.

Gruzijski ministar obrane Georgi Baramidze na ispraćaju vojnika u Kuvajt govorio je o "golemom iskustvu" koje će steći u Iraku, jednako kao i njihovih 500 kolega iz istog bataljuna koji će im se, temeljem sporazuma Tbilisija i Washingtona, pridružiti "uskoro", iako nije precizirao kad će se to točno dogoditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙