FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK: BOMBARDIRANA SAMARRA

SAMARRA, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američko topništvo i zrakoplovibombardirali su tijekom noći dvije zapadne četvrti Samarre, 125kilometara sjeverno od Bagdada, objavila je iračka policija.
SAMARRA, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američko topništvo i zrakoplovi bombardirali su tijekom noći dvije zapadne četvrti Samarre, 125 kilometara sjeverno od Bagdada, objavila je iračka policija.

Napadnute četvrti izolirane su od ostatka grada i u njima se navodno skrivaju pobunjenici, rekao je jedan policijski dužnosnik.

Američka vojska operaciju nije potvrdila.

Prema iračkom izvoru, napadnuta je industrijska četvrt i četvrt Jbayliya. Napadi su uslijedili nakon granatnog napada na obližnju američku vojnu bazu.

Stanovnici napade nisu mogli potvrditi jer su napadnute četvrti proglašene zatvorenom vojnom zonom, a pristup vozilima hitne pomoći u njih je zabranjen. Nije poznato niti ima li u napadima žrtava.

Američko-iračke snage zauzele su Samarru u listopadu. U nizu napada u subotu u tom gradu poginulo je 36 ljudi, od čega 26 policajaca.

Iračka Nacionalna garda uz potporu američkih snaga nastavila je u ponedjeljak, drugi dan zaredom, pretraživati stanove u četiri četvrti na sjeveru grada. Informacija o eventualnim uhićenjima nema.

Policijski sat uveden u subotu u ponedjeljak je ublažen. Stanovnici sada mogu izlaziti do podneva. Pješaci se mogu slobodno kretati, no automobili su zabranjeni kao i javna okupljanja. Škole i vladine zgrade zatvorene su.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙