FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

STUTTGART - Stuttgartski sud presudio je da gradske vlasti moraju platiti kaznu od tisuću dolara 48-godišnjaku kojeg je u gradskom parku napao labud otprije poznat po agresivnom ponašanju. Labud mu je nanio posjekotinu, a kako je to tek jedan u nizu labudovih napada, sudac je presudio da su gradske vlasti bile nemarne u sprječavanju opasnog labuda. Glasnogovornik gradske uprave isticao je da su posjetitelji parka ipak bili upozoreni znakovima "Opasnost: zloćudan labud". Nakon vijesti da bi labud mogao biti ubijen oglasili su se ljubitelji životinja, a jedna je žena ponudila da kupi labuda i smjesti ga u ograđenom jezercu na svom imanju.

BERLIN - Američka glumica Meryl Streep je u intervjuu njemačkom časopisu "Spielfilm" priznala da je "obuzeta politikom" i provodi dane provodi pred televizorom prateći američku predsjedničku kampanju. Dobitnica dva Oscara za uloge u filmovima "Kramer protiv Kramera" (1980.) i "Sofijin izbor" (1983.), je gorljiva pobornica demokratskog kandidata Johna Kerryja te smatra da su američki predsjednički izbori pokazali da postoji "neutaživ apetit javnosti za politiku".

MUENCHEN - Britanski glazbenik Elton John je u interviewu njemačkom časopisu "Gala" najavio vjenčanje s Kanađaninom Davidom Furnishem, no kaže da datum još nisu odredili. Elton John je pritom izjavio i da vjenčanje neće biti "javna svečanost". Ovaj glazbenik dobit će u Njemačkoj nagradu medija Bambi u kategoriji "Milosrđe" za svoj angažman u borbi protiv AIDS-a, jer je preko svoje zaklade za borbu protiv AIDS-a od 1992. skupio više od 50 milijuna dolara za projekte u 55 zemalja.

LOS ANGELES - Film Sylvestera Stallonea "Uhvatite Cartera", remake filma iz 1971. godine, proglašen je najgorom obradom svih vremena u ispitivanju Screenselect.co.uk. Na drugom je mjestu verzija "Psiha" iz 1998., na trećem "Thunderbirds", a još jedan remake filma s Michaelom Caineom, "Alfie", završio je na šestom mjestu. Remake filma "Point of No Return" našao se na četvrtom mjestu najgorih remakea, "Charlijevi anđeli" na petom, "Planet majmuna" na sedmom, "Starsky i Hutch" na osmom i "Rt straha" na devetom. Iznenađenje je "Oceanovih jedanaest" iz 2001. na desetom mjestu, unatoč mnogim kritikama koje su film s Georgeom Clooneyem i Bradom Pittom proglasile boljim od izvornika iz 1960. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙