FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ŽIGMANOV: NE OČEKIVATI NIŠTA ZNAČAJNO OD SUSRETA SANADER-KOŠTUNICA

SUBOTICA, 2. studenog 2004. (Hina) - Najavljeni susret hrvatskog isrbijanskog premijera Ive Sanadera i Vojislava Koštunice u Beogradu pomišljenju političkog analitičara i publicista iz Subotice TomislavaŽigmanova neće donijeti neke nove posebne pogodnosti za vojvođanskeHrvate.
SUBOTICA, 2. studenog 2004. (Hina) - Najavljeni susret hrvatskog i srbijanskog premijera Ive Sanadera i Vojislava Koštunice u Beogradu po mišljenju političkog analitičara i publicista iz Subotice Tomislava Žigmanova neće donijeti neke nove posebne pogodnosti za vojvođanske Hrvate.

"Ukoliko je suditi na temelju dosadašnjeg iskustva, vrlo je teško za pretpostaviti da će se dogoditi nešto epohalno značajno, budući da su ovdašnji Hrvati uvijek bili na margini interesa kada je u pitanju hrvatska vanjska politika glede Srbije", naveo je Žigmanov u izjavi za Program na hrvatskom Radio Subotice.

"U tom smislu, čak i najvažnija stvar čini se upitnom: najavljeno je potpisivanje Sporazuma o međusobnoj zaštiti manjina, a s njegovim sadržajem predstavnici hrvatske manjine u Srbiji uopće nisu upoznati", istaknuo je Žigmanov. Po njegovim riječima, najavu o skorom potpisivanju Sporazuma "predstavnici hrvatske zajednice saznali su od dopisnika agencije Tanjug iz Soluna umjesto od hrvatskih diplomata u Srbiji".

Ukazujući na, kako je istaknuo, "odsustvo sukladne potpore Vlade Hrvatske potrebama i interesima Hrvata u Srbiji" Žigmanov se upitao hoće li se premijer Sanader "hvaliti iznosima koji će biti u funkciji očuvanja samobitnosti Hrvata u Srbiji -- kako su to nedavno po Hercegovini činili predsjednik Sabora i dopredsjednik Vlade RH".

"U ovom slučaju to neće biti moguće jer smo ovdje u posljednjih 5-6 mjeseci na djelu imali priliku vidjeti suprotno: skandalozno se dijelila milostinja od strane diplomata RH hrvatskoj sirotinji okupljenih oko kulturnih i nevladinih udruga u Vojvodini", zaključio je Tomislav Žigmanov, u izjavi za Program na hrvatskom Radio Subotice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙