FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Časopis Banka predstavio publikaciju 'Investicijski fondovi'

ZAGREB, 2. studenoga 2004. (Hina) - Financijsko-poslovni mjesečnik'Banka' predstavio je danas posebno izdanje 'Investicijski fondovi',koje je izrađeno u suradnji s konzultantskom tvrtkom 'To One', a kojesadrži presjek cjelokupnog hrvatskog fondovskog tržišta.
ZAGREB, 2. studenoga 2004. (Hina) - Financijsko-poslovni mjesečnik 'Banka' predstavio je danas posebno izdanje 'Investicijski fondovi', koje je izrađeno u suradnji s konzultantskom tvrtkom 'To One', a koje sadrži presjek cjelokupnog hrvatskog fondovskog tržišta.

Glavna urednica časopisa Banka Marina Ralašić istaknula je da imovina u otvorenim investicijskim fondovima u Hrvatskoj premašuje četiri milijarde kuna, a samo tijekom prvih devet mjeseci ove godine imovina s kojom upravljaju otvoreni investicijski fondovi porasla je za milijardu kuna ili za oko 35 posto.

Od ukupne imovine kojom upravljaju investicijski fondovi, oko milijardu kuna se odnosi na uloge građana, što govori da se i oni privikavaju na nove oblike štednje i investiranja, dodala je Ralašić.

U Hrvatskoj je trenutno registrirano 40 otvorenih investicijskih fondova, pri čemu novčani fondovi upravljaju s oko 60 posto ukupne imovine svih fondova. Najmanje udjele u imovini imaju dionički i uravnoteženi fondovi, no upravo oni ove godine bilježe najveće povećanje imovine. Među podacima o investicijskim fondovima koje donosi ova publikacija nalazi se i onaj o udjelu ukupne imovine fondova u aktivi hrvatskog financijskih sektora od 2,7 posto.

Svi ti podaci govore da je segment fondova najraznovrsniji i najrazvijeniji dio hrvatskog financijskog tržišta, rekao je zamjenik predsjednika Komisije za vrijednosne papire Ivo Šulenta.

Dodao je kako se u cilju njihovog daljnjeg razvoja pripremaju i izmjene postojećeg zakona o investicijskim fondovima, koje bi tijekom iduće godine trebale ući u saborsku proceduru te je upozorio kako bi se fondovsku industriju trebala obratiti pažnja i prilikom izmjena poreznih zakona.

Publikacija 'Investicijski fondovi', među ostalim, donosi pregled podataka o društvima za upravljanje investicijskim fondovima, kao i podatke o imovini, vrijednostima obračunskim jedinicima, vrijednostima udjela, prosječnom godišnjem prinosu, ocjeni rizičnosti ulaganja u fondove i sl.

Prema riječima direktora 'To One' Josipa Galinca, osim u časopisu 'Banka', publikacija će sutra biti objavljena i u 'Vjesniku', a namjera je da se ubuduće izdaje svakih šest mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙