FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PADOBRANCI KOD MESIĆA

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je danas izaslanstvo padobranske reprezentacijeHrvatske za koju je na Svjetskom padobranskom prvenstvu u Rijeci DamirSladetić osvojio zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, areprezentacija srebrnu u ekipnom natjecanju.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo padobranske reprezentacije Hrvatske za koju je na Svjetskom padobranskom prvenstvu u Rijeci Damir Sladetić osvojio zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, a reprezentacija srebrnu u ekipnom natjecanju.

Predsjednik Mesić je čestitajući članovima reprezentacije naglasio da su neki športovi u nas nepravedno zanemareni premda postižu zavidne rezultate u svjetskim razmjerima.

Predsjednik Hrvatskog zrakoplovnog savseza Tonči Panza zahvalio je Predsjedniku na razumijevanju koje ima za male športove i na podršci koju daje svim aktivnostima saveza čiji su uspjesi doista veliki kad se zna koliko "mi kao društvo možemo uložiti u padobranstvo".

Naime, za vrhunski uspjeh koji su postiglil hrvatski padobranci svaki je natjecatelj mogao "priuštiti" tek dvije stotine skokova godišnje, dok su njihovi supranici iz Rusije ili SAD-a skakali po 800 do tisuću puta.

"Nikada dosad nismo imali tako dobre rezultate i tako dobru ekipu", istaknuo je Miroslav Džidara, predsjednik padobranske komisije Saveza, odavši da je i ženska reprezentacija postigla visok plasman izbivši na šesto mjesto u svjetskoj konkurenciji.

Tomislav Vajda, direktor reprezentacije je upoznao Predsjednika i planovima razvoja prema kojima bi se na Bjelopolju trebao osnovati nacionalni zrakoplovni centar gdje bi se razvijale sve aktivnosti od modelarstva, preko paraglidinga do padobranstva, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙