FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladi hrvatski pomorac pronađen mrtav na brodu

RIJEKA, , 1. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski pomorac Saša Beljan(1984.) iz Lokava prije nekoliko dana pronađen je mrtav na talijanskombrodu "Skjolbord", na području afričke države Obale Bjelokosti, ariječka pomorska agencija Globe Marine njegovoj je obitelji prenijela informaciju o tome, potvrdio je večeras za Hinu predsjednik Sindikatapomoraca Hrvatske, Vladimir Svalina.
RIJEKA, , 1. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski pomorac Saša Beljan (1984.) iz Lokava prije nekoliko dana pronađen je mrtav na talijanskom brodu "Skjolbord", na području afričke države Obale Bjelokosti, a riječka pomorska agencija Globe Marine njegovoj je obitelji prenijela informaciju o tome, potvrdio je večeras za Hinu predsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske, Vladimir Svalina.

Po riječima Svaline, agencija Globe Marine koja je Beljana uputila na brod, o tome je izvijestila obitelj, a službena pismena potvrda o smrti mladića očekuje se idućih dana putem hrvatskog Veleposlanstva u Maroku.

Saša Beljan ukrcao se na talijanski brod "Skjolbord", koji plovi pod Malteškom zastavom, u početku listopada ove godine i to je bila njegova prva plovidba.

Svalina je kazao da je iz Agencije prenesen zasad službeno nepotvrđeni podatak da je Saša Beljan proveo noć prije smrti u društvu jednog pomorca Indijca, s kojim je slavio u obližnjem baru a kasnije u brodskoj kabini. Posada je mladića pronašla ujutro u besvjesnom stanju. Beljan je preminuo a Indijac je zadržan na bolničkom liječenju.

Napomenuo je kako je do sindikata "doprla" neslužbena priča da su se mladići predozirali opojnim drogama.

Predsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske, Vladimir Svalina, kazao je i da je prve podatke o smrti hrvatskog pomorca doznao od članova obitelji Beljan, koji su tražili pomoć sindikata.

"Sindikat će učiniti sve što je u njegovim mogućnostima iako su one, radi stanja u zemlji tragedije, ograničene", rekao je Svalina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙