FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

split: 20-ero djece zaraženo salmonelom

SPLIT, 1. studenog 2004. (Hina) - Više od 20-ero djece i nekolikodjelatnika Dječjeg vrtića "Kremenko", na Žnjanu, zaraženo je prijenekoliko dana salmonelom, potvrdio je danas voditelj Epidemiološkeslužbe Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. IvoPetrić.
SPLIT, 1. studenog 2004. (Hina) - Više od 20-ero djece i nekoliko djelatnika Dječjeg vrtića "Kremenko", na Žnjanu, zaraženo je prije nekoliko dana salmonelom, potvrdio je danas voditelj Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Ivo Petrić.

Premda je zaraženo više od 20 osoba, samo je jedno dijete zadržano na Zaraznom odjelu splitske Kliničke bolnice, a ostali se liječe ambulantno.

"Kod četvero zaraženih zasad je iz stolice izolirana salmonela, tako da se na temelju simptoma pretpostavlja, s velikom sigurnošću, da su svi zaraženi istim uzročnikom istodobno, najvjerojatnije obrokom konzumiranim u petak", rekao je dr. Petrić.

Analiza uzoraka hrane iz tog dječjeg vrtića bit će gotova sutra ili prekosutra, kada će se raspolagati s više informacija i moći sa sigurnošću reći što je prouzročilo zarazu, poručio je dr. Petrić.

Salmonela se manifestira povišenom temperaturom, proljevom i probavnim tegobama. Zaraženi kojima su simptomi prestali su kliconoše još mjesec do dva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙