FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POBJEDA ŠAHISTA REMI ŠAHISTICA

CALVIA, 26. listopada (Hina) - U 11. kolu 36. šahovske olimpijade, štose igra u Gran Casinu na Mallorci, muška reprezentacija Hrvatske jepobijedila Čile s 2,5:1,5, a šahistice su s Bosnom i Hercegovinomodigrale neodlučeno 1,5:1,5.
CALVIA, 26. listopada (Hina) - U 11. kolu 36. šahovske olimpijade, što se igra u Gran Casinu na Mallorci, muška reprezentacija Hrvatske je pobijedila Čile s 2,5:1,5, a šahistice su s Bosnom i Hercegovinom odigrale neodlučeno 1,5:1,5.

U meču s Čileancima sjajno je igrao Zdenko Kožul, koji je studioznim manevrima u završnici nadvisio Ivana Morovića. Robert Zelčić je relativno lako nadigrao Rojasa, a Ognjen Cvitan je remizirao poslije mirne pozicijske igre. Goran Dizdar je dopustio opasnu žrtvu figure nakon koje nije mogao izbjeći drugi poraz.

U meču s Bosnom i Hercegovinom Mirjana Medić je izgubila poslije grube greške u središnjici, Vlasta Maček je remizirala poslije sigurne igre, a nakon mnogo uzbuđenja u završnici s pješakom manje Rajna Šargač nam je izborila izjednačenje.

Pojedinačni rezultati:

ČILE – HRVATSKA (m) 1,5:2,5 (Morović - Kožul 0:1, Vasquez - Cvitan remi, Rojas - Zelčić 0:1, Llorens - Dizdar 1:0)

BOSNA I HERCEGOVINA – HRVATSKA 1,5:1,5 (Titova Borić - Medić 1:0, Dedijer - Maček remi, Škrkar - Šargač 0:1)

Ukrajinski šahisti su povećali prednost pobjedom nad Kubom od 3:1, jer je Rusija svladala Sjedinjene Države tek s 2,5:1,5. Kuriozitet je da su u američkoj reprezentaciji svi igrači Rusi, pa čak i kapetan. Ukrajina ima 32 boda, Rusija 29,5, a Hrvatska 23,5.

Kod šahistica i dalje uvjerljivo vodi Kina, koja je s Mađarskom odigrala neodlučeno 1,5:1,5. Na drugo mjesto probila se je Gruzija nakon pobjede nad Indijom s 2,5:0,5. Kineskinje imaju 26 bodova, Gruzijke 22, a naše šahistice su u sredini ljestvice sa 16,5 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙