FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Hrvatska - za utorak, 26. listopada

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja zautorak, 26. listopada.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 26. listopada.

CAVTAT - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji sudjeluje u radu Četvrte regionalne financijsko-investicijske konferencije u Cavtatu susrest će se s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem (hotel Croatia u 10,15 sati) te s članom Gornjeg doma britanskog parlamenta, lordom Normanom Lamontom (u 11 sati). Dvodnevnu Konferenciju organizira britanski poslovni časopis Euromoney, a bavit će se pitanjima promjena u regiji koje su nastupile nakon proširenja Europske unije.

ZAGREB - Europski dan građanskog pravosuđa prvi put se obilježava i u Hrvatskoj. Središnja manifestacija održat će se u Ministarstvu pravosuđa, gdje će ministrica Vesna Škare Ožbolt predstaviti aktivnosti na povećanju učinkovitosti pravosuđa. Okupljenima će se obratiti i predsjednik Vlade Ivo Sanader, predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić i šef delegacije Europske komisije u Hrvastkoj Jacques Wunenberger. Nakon toga bit će održan okrugli stol na temu "Približavanje pravosuđa građanima" (zgrada Ministarstva pravosuđa, Republike Austrije 14 u 11 sati).

ZAGREB - Obilježavanje 40. godišnjice poplave u gradu Zagrebu, kada je rijeka Sava odnijela 17 ljudskih života. U Hrvatskim vodama bit će predstavljena studija izvedivosti uređenja i korištenja rijeke Save te otvorena izložba "Sjećanje na poplavu Zagreba 1964.". Okupljenima će se obratiti zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić, direktor Hrvatskih voda Davorin Androšić te Martin Pilar koji je bio direktor te ustanove za vrijeme poplave (Vukovarska 220, zgrada Hrvatskih voda u 14 sati). Poplava je 1964. pogodila gradske četvrti Trešnjevku, Trnje, Peščenicu i Novi Zagreb. Sasvim je uništila 15.000, a oštetila 35.000 stambenih zgrada. Zahvatila je područje od oko 14 kilometara dužine i četiri kilometra širine, a njome je izravno bilo pogođeno 183.000 ljudi.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke na kojoj će se govoriti o eksperimentalnom programu spolnog odgoja u školama i potrebi jačanja liberalne opcije u Hrvatskoj (stranačke prostorije, Tomićeva 2 u 11 sati).

VUKOVAR - Sjednica Odbora za obilježavanje "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine" (vukovarsko Gradsko poglavarstvo u 9,30 sati)

PULA - U povodu Dana regija Europe istarski župan Ivan Jakovčić i predsjednik Komisije za institucionalna pitanja Europske unije Franz Schausberger održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o osnivanju instituta "Regije Europe" (Poglavarstvo Istarske županije u 10 sati).

VALBANDON - Konferencija za novinare u povodu početka sastanka radne skupine za vizni režim i uvjete ulaska u zemlju koji organizira Ministarstvo unutarnjih poslova (u 12,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙