FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOVO: RUGOVIN DSK DOBIO NAJVIŠE GLASOVA

PRIŠTINA, 25. listopada 2004. (Hina) - Misija OESS-a na Kosovu iSredišnje izborno povjerenstvo Kosova objavili su u ponedjeljak uPrištini službene preliminarne rezultate subotnjih parlamentarnihizbora na Kosovu prema kojima je najviše glasova dobio Demokratskisavez Kosova (DSK) Ibrahima Rugove.
PRIŠTINA, 25. listopada 2004. (Hina) - Misija OESS-a na Kosovu i Središnje izborno povjerenstvo Kosova objavili su u ponedjeljak u Prištini službene preliminarne rezultate subotnjih parlamentarnih izbora na Kosovu prema kojima je najviše glasova dobio Demokratski savez Kosova (DSK) Ibrahima Rugove.

Izvršni direktor povjerenstva Adnan Merovci izjavio je da je prema preliminarnim rezultatima, od gotovo milijun i 300 tisuća upisanih glasača, glasovalo 663 tisuće građana ili 51,11 posto, ne računajući 34.000 uvjetovanih glasova, a niti glasove kosovskih Srba koji su privremeno u Srbiji i Crnoj Gori.

Prema ovim rezultatima, DSK na čijem je čelu Rugova osvojio je 45,03 posto glasova, Demokratska partija Kosova 28,65, Alijansa za budućnost Kosova 8,28, Građanska lista ORA 6,26, Albanska demokršćanska partija Kosova 1,81 posto, dok ostale stranke dobile su ukupno 7 posto glasova.

Voditelj misije OESS-a Pascal Fieschi izbore je još jednom ocijenio uspješnim i slobodnim, dok su međunarodni promatrači ocijenili da je riječ o pravednim, slobodnim i demokratskim izborima.

Kosovske izbore pratilo je više od 12 tisuća kosovskih i međunarodnih promatrača.

Konačni rezultati kosovskih parlamentarnih izbora objavit će se do 7. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙