FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BAGDAD: NAPADNUT AUSTRALSKI VOJNI KONVOJ

CANBERRA , 25. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Prvi put od svršetkarata u Iraku automobilom-bombom napadnut je konvoj australskih vojnihsnaga raspoređenih u Bagdadu, pri čemu su trojica vojnika lakšeozlijeđena.
CANBERRA , 25. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Prvi put od svršetka rata u Iraku automobilom-bombom napadnut je konvoj australskih vojnih snaga raspoređenih u Bagdadu, pri čemu su trojica vojnika lakše ozlijeđena.

"Prvi je put u izravnoj vojnoj akciji napadnuta australska vojska, odnosno konvoj australskih vojnih snaga, što ne znači da su baš oni bili cilj napada", rekao je glasnogovornik australskih vojnih snaga brigadir Mike Hannan na konferenciji za novinare održanoj u Canberri.

Hannan je također kazao kako je konvoj australskih vozila napadnut u blizini australskog veleposlanstva u Bagdadu. Australske vojne snage u Bagdadu zadužene su za diplomatsku zaštitu, a ne za sigurnosne akcije, poput američkih i britanskih vojnih snaga, no Hannan je rekao da se u konvoju u vrijeme napada nisu nalazili diplomati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙