FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUTU NIJE MOJA POGREŠKA

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Menadžer londonskog Chelseaja,Portugalac Jose Mourinho, ne smatra se odgovornim za "slučaj Mutu".
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Menadžer londonskog Chelseaja, Portugalac Jose Mourinho, ne smatra se odgovornim za "slučaj Mutu".

Rumunjski nogometni playboj Adrianu Mutu, koji je sklon 'slatkom životu', bio je, naime, pozitivan na doping-testu. A Mourinho, koji je ljetos preuzeo Chelsea došavši iz Porta, skida sa sebe odgovornost tvrdeći da nijedan trener ne može znati sve o privatnom životu igrača koji su mu povjereni, odnosno, da bi klubovi trebali provjeravati karakterne osobine nogometaša koje kupuju kako za veliki novac ne bi kupili 'mačka u vreći'.

Uz to, navodi portugalski stručnjak, Mutu je godinu dana prije njega došao u Chelsea, a doveo ga je u srpnju 2003. tadašnji trener Claudio Ranieri plativši za nj Parmi 29 milijuna dolara. Rumunj je po dolasku u klub sa Stamford Bridgea zablistao zabivši na prve tri utakmice četiri gola. No u nastavku sezone nije bio jednako uspješan, jer se odao noćnom životu o čemu su britanski mediji opširno izvještavali.

Otkako je Mourinho trener Chelseaja Mutu je izgubio mjesto u prvoj momčadi, jer je na treninzima djelovao dekoncentrirano i umorno. Uskoro se i zakvačio s trenerom za kojega je rekao da ga proganja kao noćna mora. U međuvremeu, dok očekuje suspenziju, Mutu je u razgovoru za Rumunjsku TV demantirao uzimanje droge:

"Uzeo sam nešto od čega sam se osjećao dobro, ali vam sada neću otkriti o čemu se radilo. No, to nije bio kokain."

Na doping-testu je, međutim, nedvojbeno utvrđeno da je uzimao kokain pa ga čeka višemjesečna zabrana igranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙