FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "DNEVNI AVAZ": LICEMJERNA VANJSKA POLITIKA HRVATSKE

SARAJEVO,21. listopada(Hina) - Hrvatska vodi "čudnu vanjsku politiku"prema susjedima, a njeni odnosi sa Slovenijom pokazuju kako ona"strahuje od velikih" dok u slučaju Bosne i Hercegovine proizlazi kako"male voli gnjaviti", konstatira u četvrtak sarajevski "Dnevni avaz" ukomentaru pod naslovom "Licemjerje vlade iz Zagreba".
SARAJEVO,21. listopada(Hina) - Hrvatska vodi "čudnu vanjsku politiku" prema susjedima, a njeni odnosi sa Slovenijom pokazuju kako ona "strahuje od velikih" dok u slučaju Bosne i Hercegovine proizlazi kako "male voli gnjaviti", konstatira u četvrtak sarajevski "Dnevni avaz" u komentaru pod naslovom "Licemjerje vlade iz Zagreba".

Novinar utjecajnog sarajevskog dnevnika Husein Orahovac se osvrće na izjavu što ju je tijekom nedavnog posjeta BiH dao predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks da Hrvatska ne može prihvatiti ranije potpisani sporazum o luci Ploče jer on podrazumijeva arbitra-stranca koji bi rješavao moguće sporove između Hrvatske i BiH do kojih bi došlo pri upravljanju lukom.

"Avaz" konstatira kako je ono što je rekao Šeks zapravo konstanta hrvatske politike prema BiH, neovisno o tome jesu li u Zagrebu na vlasti HDZ ili SDP.

"Baš u vrijeme dok nam je Šeks u Sarajevu pojašnjavao da je arbitar-stranac u lučkoj upravi maltene jedini razlog za neprihvaćanje Sporazuma o Luci Ploče, u Bruxellesu je ministar vanjskih poslova Hrvatske Miomir Žužul Sloveniji ostavio široku mogućnost, odnosno ponudio da 'izabere instituciju koju hoće za arbitražu u graničnom sporu dvije zemlje'.

I Šeks i Žužul dolaze s Markova trga. Prvi iz Sabora, drugi iz Vlade. Obojica su u HDZ-u. Ali ako se ima u vidu njihov odnos prema arbitru-strancu u rješavanju otvorenih pitanja koje Hrvatska ima sa susjedima, onda se čini kao da prvi dolazi iz države s jednog a drugi iz zemlje s drugog kontinenta", piše "Avaz".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙