FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grivičić: mogući prosvjedi seljaka

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Hrvatskog seljačkogsaveza (HSSavez) u današnjem razgovoru sa ministrom poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem nisu postiglinikakav konkretan dogovor, kazao je danas predsjednik te udruge DarkoGrivičić.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Hrvatskog seljačkog saveza (HSSavez) u današnjem razgovoru sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem nisu postigli nikakav konkretan dogovor, kazao je danas predsjednik te udruge Darko Grivičić.

Stoga HSSsavez zadržava pravo da u idućih mjesec dana obavi razgovore sa svojim članstvom jesu li za prosvjed te, ako odgovor bude pozitivan, poduzmu pripreme za prosvjed, rekao je Grivičić na konferenciji za novinare u sjedištu HSSsaveza.

Ministar Čobanković novinarima je u Ministarstvu pak izjavio kako je normalno da se predstavnici udruga, koje imaju pravo zastupati svoje stavove, i Ministarstvo ne mogu složiti oko dijela stvari.

No, imamo redovite sastanke sa udrugama, koje i trebaju biti partner u razgovoru, ali odgovornost je na Ministarstvu da poteze uskladi sa zakonima i financijskim sredstvima koja su na raspolaganju. Nije odgovorno donositi odluke iza kojih nema financijskih sredstava i u granicama mogućeg činimo napore da učinimo najviše što možemo, kazao je Čobanković.

Grivičić je na tiskovnoj konferenciji istaknuo kako su upozorili na nedovoljnu brigu Vlade o selu i seljaštvu, a s ministrom su razgovarali i o isplati poticaja, uvjetima jesenske sjetve, privatizaciji poljoprivrednog zemljišta, plavoj nafti, pregovorima s Europskom unijom.

Izvijestio je da su na sastanku dobili informaciju da će poticaji ostati kakvi jesu, odnosno smanjeni.

HSSsavez smatra neprihvatljivim što će se poticaji u ratarstvu i stočarstvu smanjivati i iduće godine, a koliko točno nisu dobili konkretan podatak.

Također napominju kako će uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ove godine dosegnuti 10 milijardi kuna, što je, kazao je Grivičić, direktno pogodovanje trgovačkim lobijima.

Iz HSSsaveza su izvijestili i da im je, što se tiče privatizacije poljoprivrednog zemljišta, Čobanković rekao kako će prioritet i dalje imati obiteljska gospodarstva.

Predstavnik HSSaveza iz Virovitičko-podravske županije upozorio je na problem nesređenog zemljišta u toj županiji, ističući kako su spremni blokirati granični prijelaz Terezino polje ako se problem ne počne rješavati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙