FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 19. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 19. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB- Premijer Ivo Sanader izrazio je uvjerenje da će Jadranka Kosor kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu države pobijediti na predsjedničkim izborima. Kosor je najbolji izbor koji HDZ ima u ovom trenutku, uvjeren sam da će biti, ne samo dobra kandidatkinja, nego i izborna pobjednica, izjavio je jučer na Hrvatskom radiju predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader.

- Premijer nije mogao odgovoriti na pitanje kako je u Haag dospio navodni brijunski stenogram razgovora predsjednika Franje Tuđmana sa suradnicima nekoliko dana pred vojno redarstvenu akciju Oluja. Veliko je pitanje kako je taj transkript dospio u Haag, nadležna tijela moraju ispitati taj slučaj, rekao je Sanader. Ako neki dokument nije deklasificiran, nosi oznaku tajnosti, pitanje je kako je dospio (u Haag), rekao je premijer, koji nije mogao govoriti o vjerodostojnosti spomenutog dokumenta koji je objavljen u medijima. Opetovao je da je suradnja s Haagom neupitna, ali da se mora odvijati u skladu sa zakonom.

ZAGREB - Hrvatska agencija za telekomunikacije odbila je jučer ponudu tvrtke Tele2 za trećeg koncesionara mobilne telefonije u Hrvatskoj, a prihvatilo ponude postojećih operatera - HT mobilnih komunikacija i VIPnet-a za koncesionare treće generacije mobilne telefonije. Odluke je objavio predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina, najavivši da će do kraja listopada biti objavljen novi natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji. Gaćina je rekao da bi se treći GSM operater mogao znati u prosincu. Za odbijenu ponudu hrvatsko-švedske tvrtke Tele2 Gaćina je rekao da je ocijenjena s manje od potrebnih 400 bodova.

ZAGREB - Predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Andrija Puljević izjavio je jučer da će pregovori triju sindikata školstva i znanosti o povećanju plaća s predstavnicima Ministarstva započeti 21. listopada. Puljević je rekao da ga je jučer primio premijer Ivo Sanader, s kojim je dogovorio pregovore za četvrtak. Puljević je na pitanje novinara odgovorio da će, ako se ništa ne postigne, štrajka vjerojatno biti. Sindikati su najavili štrajk od 22. do 28. studenoga, ne odobri li Vlada 12 postotno povećanje osnovice za plaće.

VELIKA GORICA - Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu, koji okuplja državne službenike i namještenike zaposlene u Zrakoplovno tehničkom zavodu u Velikoj Gorici, održao je jučer jednosatni štrajk upozorenja. Sindikat traži 20-postotno povećanje plaća za 300-tinjak zaposlenih u Zavodu i posebni dodatak Kolektivnom ugovoru kojim bi se regulirale specifičnosti državnih službenika u Oružanim snagama RH.

VINKOVCI - Posve nenajavljeno i bez svečanosti otvorenja, u promet je jučer poslijepodne puštena novoizgrađena južna obilaznica grada Vinkovaca.Rok za puštanje u promet obilaznice, dugačke 9 kilometara u čiju su gradnju Hrvatske ceste uložile 63 milijuna kuna, istekao je još krajem lipnja. Predstavnici izvođača radova u dosadašnjim su kontaktima s novinarima kašnjenje u završetku radova na izgradnji obilazice pravdali lošim vremenskim prilikama i nedostatkom "šljunka i asfalta".

ZAGREB - Inine maloprodajne cijene dizelskih goriva od danas će se povećati u prosjeku 2,4 posto, a loživog ulja 4,1 posto, dok cijene motornih benzina ostaju nepromijenjene, izvijestili su iz Ine. Tako će se u idućih tjedan dana na Ininim benzinskim postajama eurodizel prodavati po cijeni od 6,68 kuna po litri, dok će se dizel prodavati po cijeni od 6,52 kune. Loživo ulje ekstra lako poskupiti će sa 3,68 kuna na 3,83 kune po litri. Cijena eurodizela-plavog od sutra će biti 3,64 kune po litri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙