FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeća tri mjeseca bez većih odstupanja od prosjeka

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - U razdoblje sljedeća tri mjeseca,od studenoga do siječnja, ne bi trebalo biti nekih većih odstupanjatemperatura zraka od višegodišnjeg prosjeka, doznaje se danas uDržavnom hidrometeorološkom zavodu.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - U razdoblje sljedeća tri mjeseca, od studenoga do siječnja, ne bi trebalo biti nekih većih odstupanja temperatura zraka od višegodišnjeg prosjeka, doznaje se danas u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

"Proračun atmosferskih modela za sljedeće tromjesečje ukazuje na temperature zraka primjerene višegodišnjim srednjim vrijednostima za taj dio godine. Pri tome je vjerojatnost malo toplijeg vremena na Jadranu nego u kopnenom području", izjavila je danas za Hinu načelnica Odjela vremenskih analiza i prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda Vlasta Tutiš.

Preliminarna prognoza za tromjesečno razdoblje od studenoga do siječnja 2005. također ukazuje da će oko prosjeka biti i količina oborine, rekla je Tutiš.

Napomenula je da je ta tromjesečna prognoza eksperimentalne naravi i da će kompletni rezultati s temperaturama zraka Državni hidrometeorološki zavod objaviti u siječnju.

Tromjesečna prognoza temelji se na proračunima Europskog centra za srednjoročne prognoze vremena u Readingu u Velikoj Britaniji, a odnosi se na cijelo razdoblje, a ne za pojedini mjesec, rekla je Tutiš.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu prognostičari za ovaj tjedan prognoziraju toplo vrijeme sa temperaturama zraka iznad 20 stupnjeva Celzijevih.

Toplo, uglavnom suho i djelomično sunčano trebalo bi potrajati do petka. U petak se očekuje nešto malo kiše i malo svježije, ali u dane vikenda ponovno sunčano.

I u idućem tjednu do srijede prognostičari očekuju razmjerno toplo vrijeme, odnosno poručuju da neće biti zahlađenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙