FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žaja i dalje u zatvorskoj bolnici, suđenje ponovno odgođeno

ŠIBENIK, 18. listopada 2004. (Hina) - Za danas zakazano ročište glavnerasprave koja se na Općinskom sudu u Šibeniku vodi protiv MiljenkaŽaje Krojfa, Siniše Šoše i Tončija Botice zbog kažnjivog djela ucjene,nije održano jer se prvookrivljeni Žaja nalazi na liječenju uzatvorskoj bolnici u Zagrebu.
ŠIBENIK, 18. listopada 2004. (Hina) - Za danas zakazano ročište glavne rasprave koja se na Općinskom sudu u Šibeniku vodi protiv Miljenka Žaje Krojfa, Siniše Šoše i Tončija Botice zbog kažnjivog djela ucjene, nije održano jer se prvookrivljeni Žaja nalazi na liječenju u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Datum novog ročišta nije određen.

Nakon što se zbog zdravstvenog stanja Miljenko Žaja u sudnici nije pojavio ni na jednom od sedam dosad zakazanih ročišta, sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Maje Šupe, donijelo je 7. listopada rješenje kojim se prvookrivljeni upućuje na liječenje u zatvorsku bolnicu.

Osim trajnog invaliditeta - Žaja, naime, nema desnu potkoljenicu, liječnici i sudski vještaci utvrdili su mu i niz drugih akutnih zdravstvenih tegoba.

Sva trojica okrivljenih su u pritvoru od 22. svibnja ove godine. Optužnica ih tereti da su od rogozničkog poduzetnika Nenada Skejića pokušali ucjenom iznuditi novac i skupe automobile, prijeteći da će ubiti njega i njegovu obitelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙