FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POBJEDA ŠAHISTA I PRVI REMI ŠAHISTICA

CALVI/ZAGREB, 17. listopada (Hina) - U trećem kolu 36. šahovskeolimpijade što se igra na Mallorci, hrvatski šahisti maksimalnim surezultatom 4:0 pobijedili Maltu, a šahistice su s jakom Italijomodigrale neodlučeno 1,5:1,5.
CALVI/ZAGREB, 17. listopada (Hina) - U trećem kolu 36. šahovske olimpijade što se igra na Mallorci, hrvatski šahisti maksimalnim su rezultatom 4:0 pobijedili Maltu, a šahistice su s jakom Italijom odigrale neodlučeno 1,5:1,5.

Naši su šahisti odličnom igrom iskoristili džokera, potopili su Maltu, popeli se u gornju kuću i praktično neutralizirali posljedice lošega starta. Šahistice su bile na pragu pobjede zahvaljujući odličnom olimpijskom debiju Rajne Šargać. Mirjana Medić je remizirala s velemajstoricom Jelenom Sedinom, a Mara Jelica nakon previda kvalitete nije uspjela izbječi poraz.

MALTA – HRVATSKA (m) 0:4 (Cilia-Kožul 0:1, Borg-Cvitan 0:1, Vella-Zelčić 0:1, Abela-Stević 0:1)

HRVATSKA – ITALIJA (ž) 1,5:1,5 (Medić-Sedina remi, Jelica-Ambrosi 0:1, Šargač-De Rosa 1:0)

U muškoj konkurenciji vodi Ukrajina nakon nevjerojatne pobjede nad Češkom s 4:0. Ukrajinci imaju svih 12 bodova. U ženskoj konkurenciji na čelu su Kina i Njemačka s po 8,5 bodova. Kineskinje su pobijedile Latviju s 3:0, a Njemice Kazahstan s 2,5:0,5.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙