FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PORAZ ŠAHISTA I ŠAHISTICA

CALVIA/ZAGREB, 16. listopada (Hina) - U drugom kolu 36. šahovskeolimpijade naše selekcije imale su vrlo težak posao. Šahisti suizgubili od šeste reprezentacije sa svjetske rangliste – Engleske s1:3, a šahistice su od vrlo jake Nizozemske, 15. na svjetskojranglisti poražene s 0,5:2,5.
CALVIA/ZAGREB, 16. listopada (Hina) - U drugom kolu 36. šahovske olimpijade naše selekcije imale su vrlo težak posao. Šahisti su izgubili od šeste reprezentacije sa svjetske rangliste – Engleske s 1:3, a šahistice su od vrlo jake Nizozemske, 15. na svjetskoj ranglisti poražene s 0,5:2,5.

Protiv Engleza remizirali su Robert Zelčić i Hrvoje Stević, a izgubili su Zdenko Kožul od Michaela Adamsa i Ognjen Cvitan od Lukea Mc Shanea. Na čelu ljestvice su Ukrajina i Češka sa svih 8 bodova, a naša selekcija je u donjem dijelu ljestvice s 3 boda.

Od naših šahistica Mirjana Medić je poražena u završnici, a Vlasta Maček gotovo u minijaturi. Remizirala je jedino Mara Jelica. Na vrhu ljestvice su Njemačka, Kazahstan i Latvija sa svih 6 bodova, a naše šahistice imaju 3,5 boda.

Pojedinačni rezultati:

HRVATSKA – ENGLESKA (m) 1:3 (Kožul-Adams 0:1, Cvitan-McShane 0:1, Zelčić-Speelman remi, Stevć?-Wells remi)

NIZOZEMSKA – HRVATSKA (ž) 0,5:2,5 (Bosboom Laneava-Medić 1:0, Schuurman-Maeček 1:0, Muhren-Jelica remi).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙