FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOMČAD IZ DUBAIJA U FORMULI 1

LONDON, 16. listopada 2004. (Hina/Reuters) - U natjecanje "formule 1"2006. godine trebala bi se uključiti momčad koja bi sjedište imala uUjedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno Dubaiju.
LONDON, 16. listopada 2004. (Hina/Reuters) - U natjecanje "formule 1" 2006. godine trebala bi se uključiti momčad koja bi sjedište imala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno Dubaiju.

Momčad, koja za sada nosi naziv "Dubai F1", priopćila je kako je, prije odluke da samostalno krene u natjecanje "formule 1", razgovarala s vlasnicima već postojećih momčadi o njihovoj mogućoj kupnji. No, na kraju su se ipak odlučili da u "formulu 1" uđu samostalno.

U tu svrhu sljedeće bi godine u Dubaiju trebala početi izgradnja tehničkog centra i zračnog tunela. To znači da bi se u budućnosti većina poslova na razvoju bolida obavljala u Dubaiju, dok bi proizvodni pogoni bili smješteni u Engleskoj.

Iz momčadi su, također, poručili da su s Mercedesom i McLarenom započeli pregovore o nabavi motora i tehničkoj suradnji.

Momčad iz Dubaija dodala je da će uskoro deponirati 48 milijuna dolara pri Svjetskoj automobilističkoj federaciji kako bi osigurala svoje mjesto u natjecanju "formule 1" za 2006. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙