FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 15. listopada

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 15. listopada.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 15. listopada.

ROVINJ - U Rovinju počinje s dvodnevnim radom XIV. godišnja konferencija Zagrebačke burze, koja će okupiti više od 200 vodećih ljudi iz financijske industrije, konzultanata, trgovačkih društava, te uglednih inozemnih gostiju. Središnja tema ovogodišnje konferencije biti će 'Pridruživanje Europskoj uniji i poslije - Gospodarske perspektive'. Poseban naglasak je na daljnjem razvitku i rastu hrvatskog obvezničkog tržišta uz predstavljanje mogućnosti uvođenja novih dugovnih instrumenata i važne predstojeće reforme upravljanja državnim dugom. Na se očekuju predstavnici značajnih međunarodnih institucija, poput Svjetske banke, EBRD-a, OECD-a te niza značajnih financijskih institucija EU, kao i predstavnici hrvatskih banaka, mirovinskih i investicijskih fondova, tvrtki, brokerskih kuća te državnih institucija. (9,00 sati, Hotel Park)

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader sudjelovat će na dodjeli nagrada nacionalnog Internet natječaja VIDI WEB TOP 100, na kojoj će dodijeliti Nagradu predsjednika Vlade RH - web stranicu Osnovnoj školi Jana Draškovića. Potom je najavljen govor predsjednika Vlade Sanadera, (hotel Sheraton Zagreb, Kneza Borne 2, početak svečanosti u 12 sati).

ZAGREB - Uključenje predstavnika Udruženja ribarstva i prerade ribe Hrvatske gospodarske komore u pregovaračke timove za pregovore sa Europskom unijom, primjena Protokola 7 u sektoru ribarstva, provedba modela potpora, te operativni program razvitka akvakulture glavna su teme šireg skupa koji je sazvao Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK sa predstavnicima više ministarstava. (9,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 9).

ZAPREŠIĆ - Otvara se 6. međunarodni sajam gospodarstva koji se održava u organizaciji Udruženja obrtnika Zaprešića, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Sajam će otvoriti ministar Branko Vukelić, koji će tom prigodom dati izjavu (12,00 sati, dvorana Srednje škole Bana Josipa jelačića).

ZAGREB - Izdavačka kuća Vidi u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom dodijelit će tradicionalne nagrade za najbolje internet stranice u Hrvatskoj. Ove godine na natječaj je prijavljeno više od dvije tisuće web stranica u 10 kategorija, od financijskih institucija, do stranica mode i glazbe (12,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 1).

ZAGREB - Na 31. međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta koji se odražava na Zagrebačkom velesajmu, bit će dodijeljena priznanja kvalitete najviše ocijenjenim proizvodima izloženima na sajmu kao i priznanja izlagačima za uspješnost ukupnog nastupa i najuspješnije ambijentalno izlaganje (13,30 sati, dvorana Brijuni).

ZAGREB - Nepodmirenih naloga za plaćanje, u ukupnom iznosu od 11,57 milijardi kuna, u kolovozu je u Hrvatskoj imalo 19.950 pravnih osoba sa ukupno 30.662 zaposlenih. Podaci Financijske agencije pokazuju da se nastavlja pad iznosa nepodmirenih naloga kao i broja pravnih osoba sa blokiranim žiro računima. U prvih osam mjeseci ove godine, vrijednost nepodmirenih naloga je, smanjujući se svakog mjeseca, pala za ukupno 1,2 milijarde kuna, gotovo jednako kao i u istom razdoblju prošle godine. U kolovozu je broj pravnih osoba s blokiranim žiro računima, smanjivši se dvadeset i četvrti uzastopni mjesec (za 1,5 posto u odnosu na srpanj), pao ispod 20 tisuća, prvi put od 1997. godine, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima".

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e.mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙