FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH - LEKO IZDRŽAO

BRISSAGO/ZAGREB, 14. listopada (Hina) - Dvanaesta partija dvoboja zanaslov svjetskog šahovskog prvaka između branitelja titule VladimiraKramnika i izazivača Petera Leke završena je nakon uzbudljive ineizvjesne igre remijem u 34. potezu.
BRISSAGO/ZAGREB, 14. listopada (Hina) - Dvanaesta partija dvoboja za naslov svjetskog šahovskog prvaka između branitelja titule Vladimira Kramnika i izazivača Petera Leke završena je nakon uzbudljive i neizvjesne igre remijem u 34. potezu.

Kramnik je u jednom trenutku stvorio realne izglede za igru na pobjedu, ali nije našao pravi plan. Leko je uspio odbiti napad i u vrlo perspektivnoj poziciji s dva pješaka više ponudio je remi. Time je napravio veliki korak prema konačnoj pobjedi jer dvije partije prije kraja vodi sa 6,5:5,5. Trinaesta partija u kojoj će Leko imati prednost početnog poteza igra se u subotu.

Svi su izgledi da će ipak doći do ujedinjenja titula svjetskog prvaka. Naime, predsjednik FIDE Kirsan Iljumzinov objavio je da će se početkom siječnja u Dubaiju odigrati dvoboj izmđu aktualnog prvaka FIDE Rustama Kasimdzanova i Garija Kasparova, a pobjednik će se u borbi za naslov "apsolutnog" svjetskog šahovskog prvaka sastati s boljim iz susreta Kramnik - Leko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙