FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SINJ: NEZADOVOLJNI PROIZVOĐAČI POVRĆA

SINJ, 14. listopada 2004. (Hina) - Proizvođači povrća u Sinjskom poljusve su ugroženiji što od nevremena u zadnje dvije godine, što odnelojalne konkurencije.
SINJ, 14. listopada 2004. (Hina) - Proizvođači povrća u Sinjskom polju sve su ugroženiji što od nevremena u zadnje dvije godine, što od nelojalne konkurencije.

Prošle je dvije godine povrće stradalo od tuče, a ove je pak godine vrijeme pogodovalo poljoprivredi, pa su vrtlari proizveli velike količine povrća, posebno kupusa, paprike, rajčice i drugog, ali ih je teško prodati na tržištu.

Naime, Split i druga primorska mjesta, pa i sam Sinj, preplavljeni su uvoznim povrćem, jeftinijim i od najnižih cijena sinjskih proizvođača.

"Takvim cijenama ne možemo podmiriti ni dio troškova proizvodnje, a o dobiti da i ne govorimo", kažu sinjski poljoprivrednici, a neki najavljuju i da će odustati od proizvodnje.

Položaj vrtlara mogao bi se ipak poboljšati jer splitska tvrtka za preradbu povrća SMS kani otvoriti pogon za preradbu povrća u nedavno kupljenu napuštenu objektu triljske tekstilne tvornice "Cetinke". Vodstvo SMS-a najavilo je da će zaključiti kooperantske ugovore s proizvođačima povrća u Sinjskom polju i naseljima od Sinja do Trilja.

(Hina) xbpe yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙