FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SRIJEDU, 13. LISTOPADA

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 13. listopada.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. listopada.

ZAGREB - Prvog dana dvodnevnog posjeta Hrvatskoj, povjerenik Europske komisije za proširenje Guenter Verheugen trebao bi razgovarati s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem (18,00 sati; Ured predsjednika) i premijerom Ivom Sanaderom (početak razgovora 15,40 sati; obraćanje članovima Vlade 16,00 sati; izjave za novinare 17,00 sati; zgrada Vlade, Markov trg 2). Sastat će se i s ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom, ministricom europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović te s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom (14,45 sati, dvorana Ante Starčevića Hrvatskog sabora; obraćanje zastupnicima Sabora 15,00 sati, Velika vijećnica).

ZAGREB - Drugog dana posjeta Zagrebu predsjednik Odbora za vanjske poslove njemačkog saveznog parlamenta i bivši njemački ministar obrane Volker Ruehe razgovarat će o odnosima između Hrvatske i Njemačke, stanju u regiji i ulasku Hrvatske u euroatlantske strukture s premijerom Ivom Sanaderom, te s ministrima vanjskih poslova, obrane i europskih integracija Miomirom Žužulom, Berislavom Rončevićem i Kolindom Grabar Kitarović. Ruehe će se sastati i s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom (14,00 sati, Banska soba Hrvatskog sabora) te sa svojim domaćinom, predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordanom Jandrokovićem (13,00 sati, Zeleni salon Hrvatskog sabora). Ruehe će se sastati i s voditeljem misije OESS-a u Hrvatskoj Peterom Semnebyjem.

SARAJEVO - Na poziv ministra obrane BiH Nikole Radovanovića, izaslanstvo Ministarstva obrane RH na čelu s pomoćnicom ministra za obrambenu politiku Jelenom Grčić Polić posjetit će Ministarstvo obrane BiH.

LJUBLJANA - Državno izborno povjerenstvo objavit će službene rezultate izbora za zastupnike u slovenskom parlamentu koji su održani u nedjelju, 3. listopada. Ne očekuje se bitna promjena u odnosu na službene djelomične rezultate koji su objavljeni dan nakon izbora. Prema tim rezultatima, najveći postotak glasova i mjesta u parlamentu osvojila je Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše, koja, međutim, ni u koaliciji s dvije srodne stranke desnog centra, Novom Slovenijom (N.Si) i Slovenskom pučkom strankom (SLS), nema većinu u parlamentu, nego joj za to nedostaje jedan, 46. mandat. Janša je od izborne komisije zatražio provjeru rezultata na nekim biralištima, zbog sumnje da Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) nije prešla izborni prag od 4 posto.

TEMPA - Održat će se treća i posljednja predsjednička debata između američkog predsjednika Georgea W. Busha i demokratskog kandidata Johna Kerryja.

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem predsjedniku Srbije i SRJ Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

TOKIO - Počet će dvodnevna međunarodna donatorska konferencija za obnovu Iraka na kojoj će se raspravljati o načinima smanjenja iračkog inozemnog duga, procijenjenog na 129 milijardi dolara i prikupljanju sredstava za obnovu zemlje.

RIM - Održat će se talijansko-njemački sastanak na vrhu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Branka Radman

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Darko Vlahović, Duška Gerić Koren

Večer: Domagoj Janković

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙