FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Andrija Bartulić i dalje kritično

SPLIT, 10. listopada 2004. (Hina) - Stanje predsjednika splitskeHVIDR-e Andrije Bartulića, ranjenog preksinoć u pucnjavi u Splitu, idalje je neizvjesno, doznaje se na Jedinici za intenzivno liječenjesplitske Kliničke bolnice.
SPLIT, 10. listopada 2004. (Hina) - Stanje predsjednika splitske HVIDR-e Andrije Bartulića, ranjenog preksinoć u pucnjavi u Splitu, i dalje je neizvjesno, doznaje se na Jedinici za intenzivno liječenje splitske Kliničke bolnice.

Tridesetsedmogodišnji Bartulić zadobio je prostrijelnu ranu desne strane prsišta, te frakturu jednog rebra i dva kralješka. Premda je prema prvim informacijama Bartulić bio izvan životne opasnosti, stanje se kasnije pogoršalo, zbog čega je podvrgnut dvama operacijskim zahvatima.

Četrdesetosmogodišnji Jozo Đuzel, koji je pucao u Bartulića i uhićen je iste noći, od kasno sinoć je u pritvoru. Odluku o pritvoru zbog sumnje za kazneno djelo ubojstva u pokušaju donio je nakon jučerašnjeg ispitivanja istražni sudac Županijskog suda u Splitu Marko Brdar.

Đuzel je istražnom sucu izjavio kako nije imao namjeru ubiti Bartulića jer, kako je rekao sucu, da je to uistinu kanio učiniti, ne bi mu u pištolju ostalo još sedam metaka.

Bartulić je nekadašnji zapovjednik Treće imotske bojne IV. gardijske brigade, gdje je stekao čin pukovnika, a u sastavu te bojne bio je, kako se doznaje, bio i Đuzel.

Pucnjava u kojoj je ranjen Bartulić dogodila se u petak u 22 sata. Prema policijskom izvješću, teškom ranjavanju prethodio je verbalni i fizički sukob s Bartulićem na ulazu u podzemnu garažu u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu koja je pod koncesijom poduzeća "Hvidra".

U sukobu je sudjelovao i V.O. (36), Đuzelov prijatelj, koji je htio parkirati svoj automobil u Hvidrinoj garaži, a kako u tome nije uspio, obojica su odlučila pozvati Bartulića, predsjednika splitske HVIDR-e i Nadzornog odbora poduzeća "Hvidra". Kad je Bartulić stigao, počela je svađa i naguravanje.

Đuzel, koji je prema riječima svjedoka bio u alkoholiziranom stanju, nakon toga je iz svog automobila izvadio pištolj "češka zbrojovka", te ispalio tri hica od kojih dva u zrak, a treći u Bartulića.

Pištolj, za koji Đuzel posjeduje valjanu dozvolu, pronađen je u blizini mjesta Bartulićeva ranjavanja, te je poslan na vještačenje.

V.O. koji je, prema Đuzelovu iskazu bio inicijator sukoba, prijavljen je zbog nelegalnog posjedovanja automatske puške, koju je držao u stanu, a dragovoljno ju je predao policiji nakon privođenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙