FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FA UVODI DOPINŠKE TESTOVE NA EPO

LONDON, 8. listopada (Hina/Reuters) - Kako bi smanjili broj igračakoji uzimaju nedozvoljena sredstva čelnici Engleskog nogometnog saveza(FA) povećali su broj dopinških testova, te najavili testiranje naEPO.
LONDON, 8. listopada (Hina/Reuters) - Kako bi smanjili broj igrača koji uzimaju nedozvoljena sredstva čelnici Engleskog nogometnog saveza (FA) povećali su broj dopinških testova, te najavili testiranje na EPO.

Ove sezone FA će obaviti 1.600 testova, što je 400 više nego prošle sezone.

"Igrače ćemo testirati i na EPO," poručili su iz Engleskog nogometnog saveza.

Bojazan kako neki igrači uzimaju krvni doping iskazao je i menadžer lidera engleskog prvenstva Arsenala, Arsen Wenger. Francuz je kazao kako neki vrhunski europski klubovi sustavno dopingiraju svoje nogometaše, a da ovi toga nisu ni svjesni. Francuski trener je u razgovoru za BBC ustvrdio da su nekolicini novopridošlih Arsenalovih igrača u bivšim klubovima bez njihova znanja davali krvni doping EPO.

"Dobili smo igrače kod kojih su testovi pokazali nevjerovatan broj crvenih krvnih zrnaca što upućuje na krvi doping, tim više što su redovito dobijali injekcije za koje su im liječnici tvrdili da su vitaminske," kazao je trener koji u Premiershipu nije izgubio 48 utakmica zaredom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙