FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U povodu Dana Neovisnosti Republike Hrvatske danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor položili vijence i zapalili svijeće kod Križa na groblju hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju. U izaslanstvu Vlade, uz potpredsjednicu i ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor, bio je i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang te ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić. Uz predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, u saborskom izlaslanstvu vijenac su kod Križa položili i potpredsjednici Luka Bebić i Mato Arlović. Na zagrebačkom groblju Mirogoj vijence su položila i zapalila svijeće i izaslanstva ministarstava obrane, kulture te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Grada Zagreba i HDZ-a.

ZAGREB - Ministarstvo obrane Republike Hrvatske odbacilo je danas kao neutemeljenu tvrdnju slovenskog ministra vanjskih poslova Ive Vajgla da je ophodni brod "Šolta" Hrvatske ratne mornarice (HRM) jučer uplovio u Savudrijsku valu, te je istaknulo da to plovilo HRM-a, obavljajući nadzori i zaštitu hrvatskog teritorijalnog mora u akvatoriju zapadne Istre, "nije ulazilo u područje Savudrijske vale". "Ophodni brod 'Šolta' HRM-a i helikopter Mi-8 MTV obavili su jučer združenu zadaću pretraživanja i identifikacije plovila u akvatoriju zapadne Istre, s težištem u području Poreč-Umag, a u sklopu zadaće nadzora i zaštite teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog područja Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju Ministarstva obrane RH. Kako se naglašava u hrvatskom Ministarstvu obrane, "plovilo nije ulazilo u područje Savudrijske vale".

ZAGREB/BEČ - OMV, vodeći srednje-europski proizvođač nafte i plina, završio je preuzimanje druge polovice dionica OMV Istrabenz Holdinga, koji je od jučer u potpunom vlasništvo OMV Rafinerije & Marketinga GmbH, kao 100 postotna tvrtka-kćer, priopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću OMV-a. Istodobno, OMV je prodao 25 posto svog udjela u Istrabenzu d.d. Vrijednost ove kombinirane transakcije bila je 55 milijuna eura, a sastojala se od kupovne cijene od 95 milijuna eura i simultane prodajne cijene Istrabenza d.d. od 40 milijuna eura. Ovim korakom OMV ojačava svoj položaj u jadranskoj regiji (Slovenija, sjeverna Italija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina), gdje trenutačno drži tržišni udio od 9 posto u maloprodaji, dodaje se.

ZAGREB - Dvojica mladića poginula su, a treći je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć nešto prije ponoći, u mjestu Vrbovečki Pavlovec, kada je automobil u kojem su se vozili, sletio s ceste i udario u betonski stup mosta, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. Nesreća se dogodila oko 23,30 sati na cesti Vrbovec - Križevci kada je vozilo u blagom desnom zavoju prešlo na suprotnu stranu ceste i sletjelo u odvodni jarak. Automobil se potom prevrnuo i udario u betonski stup mosta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙