FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA NAJAVILA TRI TJEDNA PAUZE

ZURICH, 6. listopada (Hina/Reuters) - Kako bi smanjila prenatrpankalendar natjecanja Međunarodna nogometna federacija (FIFA) jenajavila mogućnost da uoči Svjetskog prvenstva 2006. godine uNjemačkoj igrači imaju više od 20 dana pauze kako bi se reprezentaciješto bolje pripremile za World Cup.
ZURICH, 6. listopada (Hina/Reuters) - Kako bi smanjila prenatrpan kalendar natjecanja Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je najavila mogućnost da uoči Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj igrači imaju više od 20 dana pauze kako bi se reprezentacije što bolje pripremile za World Cup.

FIFA će zatražiti od svih svojih članica da iduće sezone nacionalna prvenstva završe do 14. svibnja 2006. godine. Nakon toga igrači bi imali osam dana odmora, te 17 dana za pripreme s nacionalnom vrstom za Svjetsko prvenstvo.

"Mnogo smo vremena potrošili kako bi pokušali zadovoljiti sve strane. Ovaj prijedlog smo donijeli nakon konzultacija s trenerima, igračima, te stručnjacima za fizičku pripremu," kazao je predsjednik FIFA-e, Sepp Blatter. Konačnu odluku o ovom prijedlogu FIFA će donijeti u prosincu na zasjedanju Izvršnog odbora.

FIFA-in Odbor za natjecanja složio se da broj utakmica mora biti manji kako bi se igrači što više zaštitili i tako smanjio rizik od ozljeda. Blatter se osvrnuo i na pokušaje klubova da spriječe odlazak svojih igrača na pripreme s reprezentacijom. Posljednji su to pokušali učiniti čelnici Chelsea (Adrian Mutu) i Coventry Citya (Stern John).

"Premda smo svjesni kako klubovi plaćaju velike novce za igrače, moraju pokazati malo više fair playa. Takvo ponašanje nećemo trpjeti i ukoliko se ponovi uslijedit će kazne. Zbog toga pokušavamo uskladiti kalendar natjecanja da svi budu zadovoljni," dodao je prvi čovjek krovne nogometne organizacije.

Zbog nepoštivanja FIFA-inih propisa o određivanju kazni za dopingirane igrače, nogometni savezi Francuske, Italije i Nizozemske su novčano kažnjeni. Francuzi će u blagajnu FIFA-e uplatiti 9.350 eura, a Talijani i Nizozemci po 6.450 eura.

"Ovo su vrlo blage kazne, no ukoliko se ovakvi slučajevi ponove, sankcije će biti mnogo veće," kazao je predsjednik Disciplinske komisije, Švicarac Marcel Mathier, dodajući kako svaki igrač koji je pao na dopinškom testu mora biti suspendiran na minimalno šest mjeseci, na što su se ova tri saveza oglušila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙