FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 6. listopada

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 6. listopada.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 6. listopada.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora. U nastavku 10. sjednice Hrvatski sabor raspravit će SDP-ov prijedlog da se hitnim izmjenama Zakona o odvjetništvu proširi krug osoba kojima je Odvjetnička komora obvezna osigurati pravnu pomoć. U SDP-u smatraju da je najnovije poskupljenje odvjetničkih tarifa postalo nepodnošljivo za socijalno ugrožene i predlažu besplatne odvjetničke usluge za stranke u postupcima kad se odlučuje o uzdržavanju djece, utvrđivanju očinstva i majčinstva te izboru s kim će dijete živjeti. Vlada ne podupire SDP-ov prijedlog, a u obrazloženju navela je da pitanje odvjetničkih tarifa želi riješiti na odgovarajući način u svojem prijedlogu izmjena Zakona o odvjetništvu, (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj će Vlada utvrditi program pripremnih aktivnosti za iduću turističku godinu te program "Hrvatski proizvod za hrvatski turizam", a analizirat će i učinke ovogodišnje turističke sezone. Osim toga, Vlada će u Hrvatski sabor poslati konačni prijedlog zakona o pravima pacijenta te prijedlog izmjena Zakona o zakupu poslovnog prostora. Članovima Vlade bit će predstavljene i neke strategije, među kojima i strategija o stručnom usavršavanju državnih službenika, (11 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2).

SPLIT - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić susrest će se tijekom posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji sa splitsko-dalmatinskim županom Krunom Peronjom, gradonačelnicima i načelnicima iz te županije te predstavnicima područne Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, (15 sati, Gospodarska komora). Nakon sastanka predviđene su izjave za medije ministra Vukelića i župana Peronje, (16,15 sati, Gospodarska komora).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 10. sjednica Upravnoga vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), (13,45 sati, prostorije HZZO-a, Margaretska 3).

SISAK - Predsjednik Uprave INA-e Tomislav Dragičević sa suradnicima posjetit će Sisačko-moslavačku županiju. Predviđen je i obilazak Rafinerije nafte Sisak nakon kojega će će Dragičević održati konferenciju za novinare, (12,30 sati, Dom rafinerije nafte Sisak).

ZAGREB - Prosvjed upozorenja ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva koji organizira Hrvatski seljački savez (HSS) zbog nezadovoljstva Vladinim odlukama u poljoprivredi. Inače, u otvorenome pismu koje je prošloga tjedna Upravni odbor HSS-a uputio ministru Čobankoviću, zahtijeva se isplata novčanih poticaja u ratarstvu i stočarstvu u punom iznosu do 5. listopada kako bi se mogla pripremati jesenske sjetva, a od Vlade se traži donošenje konkretnih mjera za zaustavljanje rasta cijene plavoga dizela, (12 sati, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ulica Grada Vukovara 78).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisnoga sindikata znanosti i visokoga obrazovanja i Sindikata hrvatskih učitelja na kojoj će biti riječi o ishodu i konačnim rezultatima jednodnevnoga štrajka upozorenja, održanog jučer na Svjetski dan učitelja, (11 sati, prostorije Sindikata hrvatskih učitelja, Trg maršala Tita 4/II).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Vlasi u historiografiji", (12 sati, "Zlatna dvorana", Hrvatskoga instituta za povijest, Opatička 10).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙