FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMNESTY STRAHUJE OD KRŠENJA LJUDSKIH PRAVA U RUSIJI

MOSKVA, 4. listopada 2004. (Hina/AFP) - Organizacija za zaštituljudskih prava Amnesty International (AI) strahuje da bi zaštitaljudskih prava u Rusiji mogla biti žrtvovana zbog borbe protivterorizma nakon pokolja talaca u Beslanu, navodi se u priopćenjuorganizacije objavljenom u ponedjeljak.
MOSKVA, 4. listopada 2004. (Hina/AFP) - Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International (AI) strahuje da bi zaštita ljudskih prava u Rusiji mogla biti žrtvovana zbog borbe protiv terorizma nakon pokolja talaca u Beslanu, navodi se u priopćenju organizacije objavljenom u ponedjeljak.

"Amnesty strahuje da zbog tog napada zaštita ljudskih prava ne bude žrtvovana radi sigurnosti i navodne antiterorističke borbe", navodi se u priopćenju.

Donji dom ruskog parlamenta (Duma) usvojio je nedavno rezoluciju u kojoj poziva na uvođenje antiterorističkih mjera koje bi mogle dovesti do kršenja ljudskih prava, osobito prava na slobodu kretanja i izražavanja, upozorava AI.

AI je istodobno pozvao Vijeće Europe da "upotrijebi sva sredstva" kako bi zaštitio ljudska prava u Čečeniji i u Sjevernoj Osetiji.

Parlamentarna skupština Vijeća Europe razgovarat će u četvrtak o političkoj i humanitarnoj situaciji u Čečeniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙