FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 4,30 SATI

ZAGREB, 3. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 3. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Anton Tus, veleposlanik Hrvatske pri NATO-u, izjavio je za današnji broj Jutarnjega lista kako Hrvatska neće ući u NATO dok se ne riješi slučaj Ante Gotovine.

"Usklađivanje vojnoga sustava prema NATO standardima ide odlično i ulazimo u fazu priprema za integriranje u NATO. No, mora nam biti jasno da bez obzira na te uspjehe nećemo ući u NATO dok se ne riješi slučaj Gotovina. To i samom Gotovini treba biti jasno", izjavio je Tus za Jutarnji list. On je u petak u sjedištu NATO-a predao Nacionalni godišnji plan, treći po redu kojim je Hrvatska deklarirala svoje obveze u sljedećih godinu dana, prenosi Jutarnji list. U tom razdoblju, navodi se, politički vrh mora odlučiti na koji će način ispuniti obećanje rješavanja članka 7. Ustava kojim se za slanje vojnika izvan Hrvatske predviđa dvotrećinska potpora Sabora.

SPLIT - U sukobu tridesetak navijača pripadnika splitske Torcide i riječke Armade jučer oko 17,45 sati nedaleko stadiona na Poljudu lakše je ozlijeđen jedan policajac i jedan navijač, doznaje se u policiji. Identiet ozlijđenog navijača kao ni priroda ozljede još nisu poznati, rekao je načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske Nino Ćurić. Trideset navijača je privedeno u policijsku postaju na obradu koja još traje. Navijači Armade o kojima policija nije imala saznanja da dolaze u Split, sukobili su se s pripadnicima Torcide na križanju ulica Sedam Kaštela i Zrinsko-Frankopanske. Tijekom sukoba je oštećeno i nekoliko vozila.

RIJEKA - U sklopu projekta Rijeka - metropola čakavštine, kojim se nastoji popularizirati čakavska jezična baština sjevernog Primorja, sinoć je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku prikazana kolažna predstava "Drago Gervais: Štorija od jubavi ka traje". Predstava je priređena u godini obilježavanja stote obljetnice rođenja čakavskoga pjesnika i komediografa Drage Gervisa koji je rođen 18. travnja 1904. u Opatiji. Osmišljena je kao kolaž sastavljen od dokumentarnog filma o Gervaisu i njegovu vremenu, glumačkog dijaloga iz njegove komedije Duhi, te performansa scensko-glazbene udruge Koraki.

ZAGREB - Na snagu danas stupa Odluka o proglašenju zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa Hrvatske na Jadranu, kada će hrvatske vlasti putem nedavno osnovane Vladine Koordinacije za usklađivanje nadzora mora početi jedinstveno nadzirati još 25.207 četvornih kilometara tog pojasa , tj. ukupno 56.964 četvornih kilometara hrvatske morske površine. Pet brodova nadzirat će od listopada vanjske linije otoka - iz Rijeke na Lošinj, iz Šibenika na Kaprije i Žirje te iz Splita na Vis, a jedan će brod nadzirati dubrovačko morsko područje. Nadzor cjelokupna hrvatskog mora i nadalje će obavljati ukupno 90 brodica i 16 brodova te šest zrakoplova i četiri helikoptera mjerodavnih ministarstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙