FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: Kosor otvorila Dnevni boravak za umirovljenike

ŠIBENIK, 1. listopada 2004. (Hina) - U Šibeniku je danas otvoren Dnevnicentar za starije osobe u kojem će moći boraviti 50-ak umirovljenikana dan koji nemaju smještaj u Domu umirovljenika.
ŠIBENIK, 1. listopada 2004. (Hina) - U Šibeniku je danas otvoren Dnevni centar za starije osobe u kojem će moći boraviti 50-ak umirovljenika na dan koji nemaju smještaj u Domu umirovljenika.

Centar je u povodu 1. listopada, Svjetskog dana starijih osoba, otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, istaknuvši da je to pokusni projekt kojim Vlada počinje provoditi program međugeneracijske pomoći i suradnje.

Čestitavši svim starijim od 65 godina, u povodu Svjetskog dana starijih osoba Kosor je poručila kako je zadovoljna da upravo u Šibensko-kninskoj županiji prvi put oživljava Vladin projekt namijenjen starijim i nemoćnim osobama.

U uređenje Dnevnog boravka i apartmana u Cvjetnom domu, ali i programe namijenjene umirovljenicima s najnižim primanjima te pučanstvu šibenskih otoka koji su u planu Vlada je već uložila 1,725.000 kuna. Tim je novcem uređen dnevni boravak, restaurant i tri apartmana s 12 postelja te nabavljen brod. Uza sve to predviđa se zaposlenje 17 ljudi, a nakon toga Vlada će početi uključivati i mlade ljude dobrovoljce.

Osim u Šibeniku sličan projekt Vlada će već za 15 dana završiti u Belom Manastiru, a ministrica je danas u Šibeniku najavila i druge projekte namijenjene starijim osobama u Šibensko-kninskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙