FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GORANU IVANIŠEVIĆU SKULPTURA "POHVALA RUCI"

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja isporta Dragan Primorac uručio je danas Goranu Ivaniševiću, povodomzavršetka aktivne teniske karijere, skulpturu "Pohvala ruci", radakademskog kipara Mira Vuce.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac uručio je danas Goranu Ivaniševiću, povodom završetka aktivne teniske karijere, skulpturu "Pohvala ruci", rad akademskog kipara Mira Vuce.

"Ovu skulpturu Goranu uručujemo zbog njegovog promicanja sporta tijekom 15-godišnje karijere profesionalnog tenisača u kojoj je osvojio 22 ATP turnira u pojedinačnoj konkurenciji i 9 u igri parova, a 2001. i za njega najznačajniji, wimbledonski turnir. Pamtimo i njegove nastupe na olimpijskim igrama 1988., 1992., 1996. i 2000., a posebno onaj na OI u Barceloni u kojoj je bio naš stjegonoša i na kojoj je osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem. Goran je za svoje uspjehe dobio i najviša državna priznanja na području sporta, kao što je državna nagrada "Franjo Bučar" 1992. i odlikovanje Reda danice hrvatske s likom Franje Bučara 1994. Ovu skulpturu mu s ponosom uručujemo, jer je Goran za generacije mladih bio uzoran sportaš koji se uvijek isticao domoljubljem, poštenjem i čestitošću", istaknuo je ministar Primorac.

Miro Vuco je istaknuo da skulptura "Pohvala ruci" simbolizira lijevu ruku, s kojom je Goran igrao. U podnožju skuplture su prikazani ženski likovi koji su ga podržavali u karijeri.

Zahvaljujući na nagradi, Goran Ivanišević je istaknuo zadovoljstvo što su na skulpturi isključivo ženski likovi, jer je "važno da su žene uvijek uz vas". Naglasio je da unatoč "teniskoj mirovini" nastavlja s treninzima, jer planira igrati na nizu veteranskih turnira i ekshibicija.

Rekao je da u Hrvatskoj u skoroj budućnosti ne namjerava odigrati oproštajni teniski meč, jer je Davis Cup susret protiv Belgije u Rijeci bio njegov oproštaj.

Goran je, komentirajući ždrijeb Davis cupa, rekao da Mario Ančić i Ivan Ljubičić mogu i u Americi pobijediti, te da su u stanju osvojiti najvredniji teniski naslov u momčadskoj konkurenciji.

"Za osvojiti Davis Cup morate pobijediti jednog jakog protivnika, a naši tenisači to mogu. Nakon toga bi igrali protiv Bjelorusije ili Rumunjske, a to je dobar ždrijeb", zaključio je Ivanišević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙