FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 1. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 1. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Uz žestoku svađu između predsjednika Odbora, Branimira Glavaša iz HDZ-a i SDP-ovke Željke Antunović, Odbor za izbor i imenovanja danas je Saboru predložio članove istražnog povjerenstva za riječki "Viktor Lenac". Za predsjednika povjerenstva predložen je pravaš Anto Đapić, a za članove Dragica Zgrebec - SDP, Josip Vresk - HSS, te HDZ-ovci Šime Prtenjača, Emil Tomljanović, Florijan Boras i Glavaš. Glavaševu imenovanju žestoko se usprotivila Antunović, rekavši da bi to povjerenstvo trebalo biti objektivno i neovisno, a da tim kriterijima Glavaš ne udovoljava.

ZAGREB - Svi saborski klubovi podržali su danas Vladin prijedlog da se kroz izmjene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga osnuje povjerenstvo koje bi, umjesto sudova, nadziralo uništavanje zaplijenjene droge. U povjerenstvu, koje bi osnovala Vlada, bilo bi sedam članova, po jedan predstavnik Vladina Ureda za suzbijanje droga, ministarstava unutarnjih poslova, zdravstva, pravosuđa, obitelji i gospodarstva te Hrvatskog novinarskog društva.

ZAGREB - DC-ov zastupnik Frano Piplović zauzeo se danas u Saboru da u povjerenstvu koje bi nadziralo uništavanje droga, umjesto predstavnika Hrvatskog novinarskog društva, bude predstavnik Hine. Piplović pritom navodi da HND štiti interese svojih članova, da mu je manje stalo do interesa javnosti, dok bi Hinin predstavnik u povjerenstvu jamčio da će javnost uvijek biti pravodobno obaviještena o tome što se pred povjerenstvom događa. Njegovu prijedlogu usprotivio se SDP-ovac Šime Lučin, a i Vladin predstavnik ističe da je primjerenije da član povjerenstva bude predstavnik HND-a.

ZAGREB - Trojica radnika građevinskog poduzeća Tempo ozlijeđena su jutros u eksploziji rezervoara za gorivo u krugu poduzeća na području Stenjevca, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Dvojica radnika lakše su opečena po šakama i glavama i puštena su kući, dok je treći zadržan u bolnici zbog opeklina drugog stupnja glave i šake. Eksplozija se dogodila u 8,20 sati kada su trojica radnika u dvorištu poduzeća u Ulici Josipa Lončara zavarivala rezervoar za gorivo koji je prethodno skinut s teretnog vozila.

ZAGREB - Redovni sastanak Europskog savjeta inženjera graditeljstva održava se danas i sutra u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu. Na dvodnevnom skupu, stotinjak domaćih i stranih građevinskih inženjera raspravljat će o stručnom obrazovanju, graditeljskoj baštini, utjecaju graditeljstva na okoliš i drugim temama. Europski savjet inženjera u graditeljstvu strukovna je organizacija koja okuplja inženjere iz 33 europske zemlje, od kojih su 22 punopravne članice, 4 pridružene članice i 7 zemalja promatrača.

ZAGREB - Pokazna vježba svih službi zaduženih za pružanje pomoći i zaštitu u nesrećama većih razmjera pod nazivom "Jarun 2004" održat će se sutra na zagrebačkom jezeru Jarun. Poseban naglasak ove vježbe, koja počinje u 11 sati, biti će na djelovanju službi u slučaju razornog potresa, doznaje se u Hrvatskom crvenom križu, organizatoru ovog događaja.

MAKARSKA - U sudaru dvaju osobnih automobila na cesti Makarska - Vrgorac u mjestu Kljenku na Biokovu, po prvim policijskim podatcima, poginule su dvije osobe. Nesreća se dogodila u 10,20 sati. Zbog očevida cesta broj 512 zatvorena je za promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙