FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: ČETVERO POGINULIH U POŽARIMA I NESRETNIM SLUČAJEVIMA

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - U požarima te nesrećama na pruzi iu šumi jučer je u Hrvatskoj poginulo četvero ljudi, doznaje se uMUP-u.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - U požarima te nesrećama na pruzi i u šumi jučer je u Hrvatskoj poginulo četvero ljudi, doznaje se u MUP-u.

Na željezničkoj postaji u Sesvetama u Ninskoj ulici jučer oko podneva poginula je 79-godišnja Slavica Cipek na koju je naletio putnički vlak dok je neoprezno prelazila prugu.

Gotovo istodobno u mjestu Jakšić kod Požege u požaru u obiteljskoj kući poginuo je 76-godišnji Slavko Kolesar. Vatra je planula na posteljini teško pokretnog starca, dok je pokušavao zapaliti cigaretu, te se proširila i zahvatila njegov krevet. Starac je umro od opeklina, a požar, koji se nije proširio na druge prostorije, ugasili su susjedi i Slavkova supruga.

U požaru je jučer poslijepodne poginuo i 64-godišnji Ninko Matijević koji se ugušio od dima u drvenoj obiteljskoj kući u Jastrebarskom. Vatra je planula na štednjaku te zahvatila zavjese i kućanske aparate.

U šumi kod Kokireva na području Vojnića jučer ujutro je preminuo 71-godišnji Miloš Petrović koji je, nestručno rukujući s motornom pilom, prerezao krvne žile na svojoj lijevoj ruci i iskrvario.

Osim nesretnih slučajeva sa smrtno stradalim, jučer ujutro je zabilježena i milijunska materijalna šteta u požaru u poduzeću Adriadrvo u mjestu Grabrić na području Vrbovca. U silosu za mokru piljevinu je došlo do eksplozije, najvjerojatnije uslijed visoke koncentracije plinova, nakon čega se zapalila piljevina i filter u silosu. Došlo je i do oštećenja elektromotora i dijela električnih instalacija, a uslijed udarnog zračnog vala srušio se zid koji je dijelio prostor silosa od skladišta. Nitko nije stradao, a procjenjuje se da je meterijalna šteta milijun kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙