FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 28. rujna 2004.(Hina) -
ZAGREB, 28. rujna 2004.(Hina) -

ZAGREB - Danas je blagdan sv. Mihovila koji policija obilježava kao svoj Dan. Tim povodom, predstavnike Ministarstva primit će prijepodne predsjednik Republike Stjepan Mesić, a večeras će se Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održati svečana akademija. Programom obilježavanja Dana policije za popodne je predviđena nogometna utakmica selekcija Sabora i MUP-a.

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravljat će danas o HDZ-ovu zahtjevu da se osnuje istražno povjerenstvo koje bi utvrdilo sve činjenice u svezi s jamstvima koja je bivša Vlada Ivice Račana davala kreditorima privatnog riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac", sada u stečaju. Raspravom o "Lencu" Sabor ulazi u treći tjedan rada 10. sjednice, koja će potrajati do sredine listopada. Do tog roka zastupnici bi se trebali očitovati o još 40-ak točaka dnevnog reda, među kojima i o sporazumu o novom stand by aranžmanu s MMF-om, temi koju je inicirao oporbeni SDP.

ZAGREB - Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) je na redovitoj sjednici razmatralo aktualnu političku situaciju i posjet predsjednika stranke i premijera Ive Sanadera SAD-u, tamošnjim Hrvatima i Hrvatskoj bratskoj zajednici i mogućnosti njihova ulaganja u Hrvatsku, rekao je glasnogovornik stranke Ratko Maček sinoć nakon sjednice. Maček je također rekao da će interna anketa o popularnosti potencijalnih stranačkih predsjedničkih kandidata, koju HDZ provodi, biti dovršena do kraja tjedna. Dodao je da će se HDZ do kraja listopada odrediti o nastupu na predsjedničkim izborima.

ZAGREB - Hrvatsko-švedski konzorcij Tele2, koji je jedini predao ponudu na natječaj za trećeg operatera mobilne telefonije u Hrvatskoj, najavio je jučer da će, dobije li koncesiju, omogućiti jeftinije mobilno telefoniranje te zaposliti oko 200 djelatnika. Predstavnici konzorcija su rekli da se cijene mobilnih usluga dolaskom trećeg operatera mogu smanjiti 20 do 50 posto u odnosu na sadašnje. Istaknuli su da Tele2 već ima iskustva u borbi sa monopolistima, jer se s njima kao drugi ili treći operater "bori" u gotovo sve 24 zemlje u kojima djeluje. Odluku o koncesiji Hrvatska agencija za telekomunikacije treba

donijeti 18. listopada.

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati i Udruga radničkih sindikata Hrvatske zatražili su jučer da Vlada reagira na novo poskupljenje goriva i visoke cijene naftnih derivata. Podsjećaju da je iz Vlade bilo najava da će poduzeti zaštitne mjere ako cijena nafte prijeđe 48 dolara po barelu i ističu kako je cijena nafte sada prešla 50 dolara. Stoga očekuju da Vlada hitno nešto poduzme za zaštitu standarda građana, vezano uz mogući cjenovni udar uzrokovan visokom cijenom nafte.

ZAGREB - Izložba "Božanstvena Eleonora, Eleonora Duse: život i umjetnost" otvorena je sinoć u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Izložba o najvećoj talijanskoj glumici s prijelaza 19. u 20. stoljeće priređena je u povodu 80. obljetnice njezine smrti. Riječ je o gostujućoj izložbi koja dolazi iz Venecije, iz zaklade Giorgio Cini, a u Zagrebu je realizirana u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu. Izložbeni materijal obuhvaća mnoge intimne pojedinosti koje svjedoče o životu "božanstvene Eleonore": haljine, osobna pisma, fotografije, modne detalje, kazališne kostime i osobne predmete. U nazočnosti velikog broja posjetitelja, izložbu je otvorio Alessandro Grafini, talijanski veleposlanik u Zagrebu.

ZAGREB - Izložba grafita "Umjetnost ulice", na kojoj su predstavljene fotografije najzanimljivijih grafita nastalih u zadnjih deset godina na ulicama Zagreba, otvorena je sinoć u Muzeju grada Zagreba. Izložbu čini tristotinjak slikovnih i tekstovnih grafita podijeljenih u deset tematskih cjelina. Uz katalog, izložbu prate i plakati, letci, galerijski radovi, sitni predmeti vezani uz hip-hop kulturu te 55-minutna računalna animacija. Autor izložbe je Slavko Šterk, koji je predstavljene radove, snimljene na užem zagrebačkom području, izabrao između 1650 grafita iz muzejske dokumentacije. Izložba će biti otvorena do 31. listopada.

ZAGREB - Večeras se otvara izložba "7000 godina perzijske umjetnosti" kojom se prikazuje izuzetno mjesto perzijske kulture i civilizacije u povijesti čovječanstva. U muzeju Mimara bit će predstavljeni izlošci iz fundusa Iranskog narodnog muzeja u Teheranu. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a ostvarena je u suradnji muzeja Mimara, Iranskog narodnog muzeja i Iranskog kulturnog centra u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙