FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAVIS CUP: FINALE ĆE SE IGRATI U SEVILLI

MADRID, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Finalni dvoboji za naslovpobjednika Davis Cupa između tenisača Španjolske i SAD-a igrat će se3., 4. i 5. prosinca u Sevilli, priopćio je Španjolski teniski savez.
MADRID, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Finalni dvoboji za naslov pobjednika Davis Cupa između tenisača Španjolske i SAD-a igrat će se 3., 4. i 5. prosinca u Sevilli, priopćio je Španjolski teniski savez.

Odluka je veliko iznenađenje jer se očekivalo da će domaćinstvo dobiti Madrid, koji se natječe za domaćina Olimpijskih igara 2012, no procjenjeno je da bi najveći grad Andaluzije morao dobiti prednost zbog izrazito sportskih uvjeta. Naime, Sevilla je na razini mora, a to itekako pogoduje udaračima sa osnovne linije Juanu Carlosu Ferreru i Carlosu Moyi, dok bi velika nadmorska visina Madrida davala prednost serverima poput Andya Roddicka.

Podloga će svakako biti spora zemlja, a igrat će na Olimpijskom stadionu u La Cartuji koji može primiti čak 22.000 gledatelja.

Španjolska će igrati treće finale u zadnjih pet godina, a naslov su osvojili prije četiri godine pobjedom nad Australijom u Barceloni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙