FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SISAK - Željezara-Valjaonica cijevi Sisak, koju je nakon raskida kupoprodajnog ugovora s ruskim "Mečeljem osnovao i na Trgovačkom sudu u Sisku registrirao Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), od danas je počela s radom, priopćila je uprava tvrtke. Nova tvrtka osnovana je s osnivačkim temeljnim udjelom od 20 tisuća kuna, a registrirana je za sve djelatnosti kojima se bavila i željezara Mečelj. U novu tvrtku prenijet će se i ugovori o radu svih 1606 željezarinih radnika, koji će u njoj ostvarivati sva prava iz radnog odnosa, zdravstveno i mirovinsko osiguranje i koja će radnicima isplaćivati minimalne plaće iz bankovnog jamstva Mečelja od 3,6 milijuna eura. U Željezari trenutno radi 150 radnika, dok su ostali na čekanju.

ZAGREB - Škola za medicinske sestre Vinogradska obilježava danas 45 godina postojanja tijekom kojih je, osposobivši 5.000 medicinskih sestara i tehničara, širila zdravstvenu edukaciju i promicala prevenciju zdravlja. Svake godine obrazovanje završi 120 učenika, a budući da se škola nalazi u sklopu Kliničke bolnice Sestre milosrdnice, njihovo školovanje uvelike obuhvaća i praktični rad u bolnici, kaže ravnateljica škole Štefa Sudar. Ipak školski uvjeti ne odgovaraju potrebama, pa već desetak godina postoje planovi o gradnji nove školske zgrade na obližnjoj lokaciji u krugu bolnice na koju učenici i djelatnici, zbog nedostatka novca, čekaju 10-ak godina, ističe ravnateljica.

OSIJEK - Broj samoubojstava u prvih šest mjeseci na osječkom gradskom području veći je, a broj pokušaja samoubojstava manji je nego u istom razdoblju prošle godine. Po podacima policije u prvih šest mjeseci na osječkom gradskom području počinjeno je 10 i pokušano pet, a prošle godine počinjeno je sedam i pokušano 10 samoubojstava. Od 10 samoubojstava pet ih je počinjeno vješanjem, dva vatrenim oružjem i skokom sa zgrade i jedan skokom s balkona. Muškarci su počinili osam od 10 samoubojstava, za osam osoba to je bio prvi pokušaj, a za dvije višekratni pokušaj samoubojstva. Motivi za četiri samoubojstva bili su tjelesna bolest, po dva psihička bolest i alkoholizam te nesređeni obiteljski odnosi i gubitak posla za po jedan slučaj.

ZAGREB - U Hrvatskoj Kostajnici u subotu će se održati Prva revija dokumentarnog filma "Gordan Lederer" o temi arheologije, koju priređuju grad Hrvatska Kostajnica i Pučko otvoreno učilište. Na reviji koja se održava u Hrvatskom domu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture prikazat će se filmovi "Posljednji Frankopan - Laval Nugent" i "Prizidnice - svetišta na osami" Srđana Segarića, "Tajanstveni srednji vijek; Seksualnost" Božidara Domagoja Burića, "Veličina obiteljskoga grba" Mladena Trnskog i "Uvozne vrane" Gorana Devića koji je nagrađen na Danima hrvatskog filma i ovogodišnjemu Sarajevskom filmskom festivalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙