FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat

ZAGREB - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije do 18. listopada razmotrit će tri pristigle ponude na natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji, a toga će datuma objaviti i odluku o davanju ili nedavanju koncesija, kazao je danas nakon javnog otvaranja ponuda predsjednik Vijeća Gašpar Gaćina. Do isteka roka danas u 12 sati Vijeću su ponude dostavili tri ponuditelja, od kojih je samo tvrtka Tele2 iz Zagreba zatražila koncesiju za drugu generaciju mobilne telefonije, čime i jedina konkurira za trećeg operatera mobilne telefonije u Hrvatskoj. Ostale dvije ponude su one postojećih operatera, tvrtki HTmobile i VIPnet, koji su zatražili samo koncesiju za treću generaciju mobilne telefonije, čime žele nadograditi i pojačati svoje mreže i usluge na hrvatskom tržištu.

ZAGREB - Za kupnju 89,33 posto dionica Željezare Split danas su u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) otvorene dvije ponude - njemačke kompanije Max Aicher te slovenskog Štore Steela, te dva pisma namjere, koja su odmah odbačena jer nisu odgovarala uvjetima natječaja. Odluku o ponudama za Željezaru Split treba donijeti Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju, čija se prva sjednica očekuje ovog ili idućeg tjedna.

ZAGREB - Nakon današnjeg otvaranja ponuda za kupnju splitske Željezare, Hrvatska udruga sindikata (HUS) očekuje od Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) da što prije donese odluku o pristiglim ponudama. Sindikat je zainteresiran da se što prije provede postupak privatizacije koji će osigurati poslovanje Željezare i opstanak sviju 412 zaposlenih, jer se država dosad pokazala lošim vlasnikom, rekao je predsjednik HUS-a Željko Mučnjak. Upozorio je da unatoč investiciji od 22 milijuna eura Željezara trenutno radi tek s 30 posto kapaciteta, što ne osigurava opstojnost tvrtke ni radnika.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks danas je u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga", izjavio da je 19. prosinca jedan od vrlo realnih termina održavanja predsjedničkih izbora, a izborni kandidat HDZ-a trebalo bi biti poznato početkom ili sredinom idućeg mjeseca. Napomenuo je da su termini i rokovi predsjedničkih izbora strogo utvrđeni Ustavom, te da će stoga u tim rokovima biti i raspisani i održani. Ponovio je raniji stav svoje stranke da će HDZ imati svoga kandidata za predsjednika države, da će konačnu odluku o tome donijeti Predsjedništvo stranke u konzultaciji sa Središnjim odborom i Nacionalnim vijećem stranke.

ZAGREB - Maloprodajne cijene motornih benzina od sutra će se povećati u prosjeku za 2,3 posto, dizelskih goriva za 2,2 posto, dok će lož ulje poskupiti 3,4 posto, a plavi dizel za 3,6 posto, izvijestili su danas iz hrvatske naftne kompanije INA. Super 98 prodavati će se od sutra po cijeni od 7,89 kuna po litri, a bezolovni Eurosuper 95 po 7,40 kuna. Bezolovni Super 95 prodavati će se po cijeni od 7,30 kuna po litri te bezolovni Super plus 98 za 7,54 kune. Eurodizel će koštati 6,53 kune po litri a dizel 6,37 kuna. Lož ulje poskupjeti će na 3,68 kuna po litri, a plavi dizel na 3,49 kuna.

PULA - U blizini talijanske obale nađena je jahta Adax s koje je u petak navečer u more pala austrijska državljanka, za kojom se od tada bezuspješno traga, doznaje se u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje spašavanja na moru u Rijeci. Današnja potraga za tijelom nesretne Austrijanke 49-godišnje Angele Frank obustavljena je oko 17 sati. Iako je bilo odlučeno da će se potraga konačno prekinuti jer su od nesreće prošla tri dana i tri noći, nakon pronalaska jahte odlučeno je da se ipak nastavi i sutra, ali u talijanskom moru. Tijelo utopljene Austrijanke uočeno je jučer iz zrakoplova na 30 milja jugozapadno od Pule blizu talijanske granice.

PEROJ - Petnaestak od ukupno pedesetak vlasnika bespravno sagrađenih vikednica i objekata u naselju Kontrada između Peroja i Barbarige, uglavnom slovenski državljani, počeli su danas s rušenjem tih objekata o vlastitom trošku. Ovih je dana Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša dostavilo 53 rješenja o planiranom rušenju bespravno sagrađenih objekata na tom području, pa su stoga vlasnici pojedinih vikendica sami prionuli rušenju.

ZAGREB - Bivšeg saborskog zastupnika, istaknutog člana Hrvatske narodne stranke Srećka Bijelića danas su na posljednji počinak na zagrebačkom Krematoriju ispratili njegova rodbina, brojni prijatelji, stranački kolege, štovatelji. Opraštajući se od svog prijatelja i kolege u ime HNS-a, počasna predsjednica te stranke Savka Dabčević Kučar istaknula je kako je Srećo Bijelić bio vertikala hrvatskog i osobnog poštenja, jedinstven čovjek koji nikada nije iznevjerio. Bijelić je oduvijek bio poznat kao borac za istinu i pravdu, posebno za "malog čovjeka", ne štedeći u tome zdravlje i osobnu poziciju, rekla je Dabčević Kučar.

SPLIT - Tjedan knjige mediteranske tematike - Knjiga Mediterana, u organizaciji splitskog Književnog kruga, svečano je otvoren večeras u palači Milesi, splitskom sjedištu Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Predsjednik Književnog kruga akademik Nenad Cambi najavio je vrlo bogat program koji, osim dvaju znanstvenih skupova posvećenih Petrarci i hrvatskoj kniževnosti, predviđa i promociju cijelog niza recentnih izdanja domaćih izdavača, uz sudjelovanje više od stotinu sudionika iz šest europskih zemalja. Tijekom šest dana Tjedna knjige mediteranske tematike bit će predstavljeno više od 50 novih naslova hrvatskih nakladnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙