FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH: POBJEDA REPREZENTACIJE ZAGREBA

PREMANTURA, 26. rujna 2004. (Hina) - U Edukacijsko-rekreacijskomcentru Saveza slijepih u Premanturi odigrano je posljednje, 7. kolomomčadskog prvenstva slijepih i slabovidnih šahista Hrvatske na kojemje sudjelovalo sedam reprezentacija naših županija.
PREMANTURA, 26. rujna 2004. (Hina) - U Edukacijsko-rekreacijskom centru Saveza slijepih u Premanturi odigrano je posljednje, 7. kolo momčadskog prvenstva slijepih i slabovidnih šahista Hrvatske na kojem je sudjelovalo sedam reprezentacija naših županija.

Momčad Zagreba je visokom pobjedom nad Slavonskim Brodom s 3,5:1,5 obranila naslov prvaka, a drugo mjesto osvojila je Rijeka, koja je tukla Krapinu čak s 4,5:0,5. Na treće mjesto u posljednji se trenutak, pobjedom nad Pulom s 3,5:1,5 , probila druga momčad Zagreba. Zbog neparnog broja momčadi slobodan je bio Split.

Konačan poredak: 1.Zagreb-1 23,5 boda, 2.Rijeka 20, 3.Zagreb-2 17,5 , 4.Slavonski Brod 17, 5.Split 15,5 , 6.Pula 6,5 i 7.Krapina 4 boda.

U pobjedničkom sastavu igrali su državni reprezentativci Krešimir Kačić Karlin, Milutin Šakić, Vlatko Marendić, te Ivo Robić. Boje Rijeke branili su Anđelo Raukar, Mario Muškardin, Marko Bakula i Dušan Miočić, a u sastavu momčadi Zagreb-2 igrali su Stjepan Žaja, Klement Ganza, Vinko Zrinšćak i Zvonko Jurčić. Najbolji na prvoj ploči bili su Anđelo Raukar i Krešimir Kačić s 4,5 boda iz 6 partija, na drugoj je najuspješniji bio Klement Ganza s 5 bodova, na trećoj Vlatko Marendić s 5,5 , a na četvrtoj ploči Joso Kučibradić iz Slavonskog Broda i Dušan Miočić sa po 4 boda.

(Hina) xvkov yad

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙