FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAVIS CUP: ELSENEER NAMUČIO LJUBIČIĆA

RIJEKA, 24. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski tenisači poveli su 1-0 protivBelgije u susretu Davis Cupa za ostanak u Svjetskoj skupini. Prvi bodHrvatskoj donio je Ivan Ljubičić, koji je nakon dva sata i 40 minutaigre pobijedio Gillesa Elseneera 7-6 (6), 7-5, 6-4.
RIJEKA, 24. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski tenisači poveli su 1-0 protiv Belgije u susretu Davis Cupa za ostanak u Svjetskoj skupini. Prvi bod Hrvatskoj donio je Ivan Ljubičić, koji je nakon dva sata i 40 minuta igre pobijedio Gillesa Elseneera 7-6 (6), 7-5, 6-4.

I u ovom meču pokazalo se da renking malo znači kad su pitanju Davis Cup dvoboji. Iako je Ljubičić za 102 mjesta bolje plasiran od Elseneera na ATP listi, to se nije moglo vidjeti iz prikazane igre. Belgijanac je bio vrlo agresivan, koristio je svaku priliku za izlazak na mrežu i zadavao je pregršt problema Ljubičiću.

Stvari su loše krenule za hrvatskog tenisača koji je prvi servirao. Mučio se sa svojim početnim udarcem i to je uspio iskoristiti Belgijanac, napravivši break. Prednost oduzetog servisa Elseneer je uspješno držao sve do vodstva 5-4. Štoviše, Ljubo do tada nije uspio zaprijetiti na Elseneerov servis, osvojio je tek dva poena. I kada je Belgijanac servirao za prvi set Ljubičić se "probudio". Odigrao je četiri odlična bekhenda i stigao je do poravnanja, odnosno do tie-breaka u kojem je poveo 4-1, ali je do prve set lopte stigao Elseneer. Srećom bilo je to na servis hrvatskog igrača. Ljubo je nanizao tri poena i dobio je prvi set sa 7-6.

Kako je krenuo drugi set izgledalo je da će Belgijanac ubrzo "puknuti". Ljubičić je u prvom gemu imao priliku za break, ali nije iskoristio 30-40. I kad se to najmanje očekivalo servis je ispustio Ljubičić. Imao je 40-30 i prednost, ali je Elseneer ipak došao do breaka i poveo 3-1. Srećom Ljubičić je uspio vratiti izgubljeni servis već u sljedećem gemu. Kod vodstva Belgijanca 5-4 Ljubo je na svoj servis spasio jednu set loptu, a zatim je napravio preokret. Oduzeo je servis Elseneeru iako je gubio 15-40, te si je izborio šansu da na svoj početni udarac zaključi drugi set. No, Belgijanac nije želio položiti oružje. Dva je puta imao break loptu, ali se je Ljubičić izvukao i dobio set.

U trećem setu obojica su čvrsto držala svoje servise do 3-3, a onda je Ljubičić prvu priliku pretvorio u break. No, nakon toga uslijedilo je mučenje da bi sačuvao stečenu prednost. Gubio je 0-30, tri puta je bilo izjednačenje, imao je Elseneer i break loptu, ali se je Ljubičić uspio nekako izvući. I na Ljubičićev servis za pobjedu Elseneer je imao priliku vratiti izgubljeni početni udarac. No, hrvatski tenisač se je izvukao sa par dobrih poena.

"Bio je to težak meč. Osim što je Elseneer igrao odličan tenis, imao sam problema s bolovima u leđima. Naime, nakon nedavnog loma rebra očito je da mi treba još vremena da mi se tijelo privikne na novu situaciju. Elseneer je igrao jako dobro, bio je agresivan, odlično se kretao. Potpuno je nepredvidljiv, a kod takvih igrača važno je da ste koncentrirani na svoju igru, jer ako pokušavate predvidjeti što će odigrati loše vam se piše", kazao je Ljubičić.

U drugom današnjem susretu Mario Ančić igra protiv Oliviera Rochusa, od kojeg je nedavno izgubio u 1. kolu US Opena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙