FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA PETAK, 24. RUJNA

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 24. rujna.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 24. rujna.

ZAGREB - Zastupnici u Hrvatskom saboru nastavit će sjednicu raspravom o Izvješću o provedbi Plana razminiranja hrvatskog državnog prostora i utrošenim financijskim sredstvima za prošlu godinu. U izvješću stoji da je tijekom razminiranja u prošloj godini pronađeno ukupno 27.859 minsko eksplozivnih i neeksplodiranih ubojitih sredstava, a razminiranje i tehnički izvid obavile su 24 komercijalne tvrtke i jedna nevladina udruga, s ukupno 587 pirotehničara, 41 strojem za razminiranje i 104 psa za detekciju mina. Sabor bi trebao raspraviti i Izvješće o radu saborskog Odbora za predstavke i pritužbe te Izvješće o radu Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti, te zaključiti ovotjedno zasjedanje glasovanjem o ranije raspravljenim točkama, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, Velika vijećnica, 9,30 sati).

ZAGREB - Jozo Radoš i Željko Pavlic iz Kluba zastupnika Libre će na konferenciji za novinare govoriti o prijedlogu izmjena zakona o sigurnosti u prometa na cestama, (Klub zastupnika, 12 sati).

ZDENCI - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić bit će nazočan svečanoj sjednici u povodu Dana općine Zdenci u Domu kulture, (Mirogojska 4, 13 sati). Nakon toga je predviđena izjava za novinare.

ZAGREB - Konferencija za novinare čelništva Ravnateljstva policije u povodu obilježavanja Dana policije. (Ravnateljstvo policije, Ilica 335, 11 sati)

MASLENICA - Radove na sanaciji ratom oštećene obale Riva u Maslenici otvorit će ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, (Obala Franje Tuđmana, 11 sati).

VUKOVAR - U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru 24. i 25. rujna održava se 6. kongres hrvatskih bolnica. Kongres bi, kako je najavljeno, trebao otvoriti potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang koji će, nakon svečanosti otvorenja, održati i uvodno predavanje o aktualnoj problematici u hrvatskom zdravstvu. Tijekom trajanja kongresa biti će održano tridesetak stručnih predavanja te promocija knjige dr. Ivana Mijatovića i suradnika "Priprema vode za hemodijalizu". Također će se održati i izložba proizvođača i dobavljača za zdravstvo. (8,30 sati).

ŠIBENIK - Na šibenskom Županijskom sudu započet će suđenje Mati Čurkoviću, 26-godišnjaku iz Suhača kod Sinja, koji je optužen za ubojstvo don Mije Stijepića, svećenika iz Posedarja. Suđenje će biti zatvoreno za javnost jer se, osim za ubojstvo svećenika, Čurkovića tereti i za pokušaj silovanja malojljtnice iz Gaćeleza. Don Mijo Stijepić nestao je u lipnju prošle godine, a optuženi Čurković se u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku nalazi od prosinca.

SPLIT - Izložba "Petrarca i petrarkizam u hrvatskoj književnosti" bit će otvorena u palači Milesi, sjedištu splitskog Zavoda Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, kao uvod u 16. tjedan knjige mediteranske tematike "Knjiga Mediterana" na kojemu će Petrarci biti posvećena dva znanstvena skupa, (Trg braće Radić, 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje originalnih skulptura nakon završetka konzervatorsko- restauratorskih radova koje upriličuju Konzervatorski odjel u Osijeku i Hrvatski restauratorski zavod bit će u predvorju Rektorata osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Očekuje se i nazočnost ministra kulture Bože Biškupića, (Trg Sv. Trojstva 3, 11 sati).

OPATIJA - Spomen ploča mađarskom pjesniku Lorincu Szabou bit će postavljena na pročelju zgrade Hotela Imperijal, a svečanost upriličenu tim povodom otvorit će oaptijski gradonačelnik Ranko Vlatković, (19 sati).

OPATIJA - Okrugli stol o hrvatskoj kulinarskoj baštini i njenom utjecaju na hrvatsku turističku ponudu organizira Hrvatski kulinarski savez u opatijskom Hotelu Ambasador, (11 sati).

RIJEKA - Izborna skupština organizacije Hrvatske seljačke stranke za Primorsko-goransku županiju. Očekuje se dolazak predsjednika stranke Zlatka Tomčića (17,30 sati, Dom Čavle).

RAKOVICA - Svečano otvorenje uređene Baraćeve spilje u Novoj Kršlji kod Rakovice u Karlovačkoj županiji. Uređenu spilju će kao posebnu prirodnu atrakciju u komercijalnu upotrebu staviti, kako se očekuje, direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Predsjednica organizacijskog odbora za svečanost otvorenja Baraćevih spilja Zdenka Božićević najavila je za deset sati konferenciju za tisak, nakon čega će Baraćevu spilju uz stručno vodstvo moći razgledati novinari. (11 sati)

dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙