FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

najava događaja - hrvatska - za petak, 24. rujna

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 24. rujna.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 24. rujna.

ZAGREB - Zastupnici u Hrvatskom saboru nastavit će sjednicu raspravom o Izvješću o provedbi Plana razminiranja hrvatskog državnog prostora i utrošenim financijskim sredstvima za prošlu godinu. U izvješću stoji da je tijekom razminiranja u prošloj godini pronađeno ukupno 27.859 minsko eksplozivnih i neeksplodiranih ubojitih sredstava, a razminiranje i tehnički izvid obavile su 24 komercijalne tvrtke i jedna nevladina udruga, s ukupno 587 pirotehničara, 41 strojem za razminiranje i 104 psa za detekciju mina. Sabor bi trebao raspraviti i Izvješće o radu saborskog Odbora za predstavke i pritužbe te Izvješće o radu Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti, te zaključiti ovotjedno zasjedanje glasovanjem o ranije raspravljenim točkama, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, Velika vijećnica, 9,30 sati).

ZAGREB - Jozo Radoš i Željko Pavlic iz Kluba zastupnika Libre će na konferenciji za novinare govoriti o prijedlogu izmjena zakona o sigurnosti u prometa na cestama, (Klub zastupnika, 12 sati).

ZDENCI - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić bit će nazočan svečanoj sjednici u povodu Dana općine Zdenci u Domu kulture, (Mirogojska 4, 13 sati). Nakon toga je predviđena izjava za novinare.

ZAGREB - Konferencija za novinare čelništva Ravnateljstva policije u povodu obilježavanja Dana policije. (Ravnateljstvo policije, Ilica 335, 11 sati)

MASLENICA - Radove na sanaciji ratom oštećene obale Riva u Maslenici otvorit će ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, (Obala Franje Tuđmana, 11 sati).

VUKOVAR - U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru 24. i 25. rujna održava se 6. kongres hrvatskih bolnica. Kongres bi, kako je najavljeno, trebao otvoriti potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang koji će, nakon svečanosti otvorenja, održati i uvodno predavanje o aktualnoj problematici u hrvatskom zdravstvu. Tijekom trajanja kongresa biti će održano tridesetak stručnih predavanja te promocija knjige dr. Ivana Mijatovića i suradnika "Priprema vode za hemodijalizu". Također će se održati i izložba proizvođača i dobavljača za zdravstvo. (8,30 sati).

ŠIBENIK - Na šibenskom Županijskom sudu započet će suđenje Mati Čurkoviću, 26-godišnjaku iz Suhača kod Sinja, koji je optužen za ubojstvo don Mije Stijepića, svećenika iz Posedarja. Suđenje će biti zatvoreno za javnost jer se, osim za ubojstvo svećenika, Čurkovića tereti i za pokušaj silovanja malojljtnice iz Gaćeleza. Don Mijo Stijepić nestao je u lipnju prošle godine, a optuženi Čurković se u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku nalazi od prosinca.

SPLIT - Izložba "Petrarca i petrarkizam u hrvatskoj književnosti" bit će otvorena u palači Milesi, sjedištu splitskog Zavoda Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, kao uvod u 16. tjedan knjige mediteranske tematike "Knjiga Mediterana" na kojemu će Petrarci biti posvećena dva znanstvena skupa, (Trg braće Radić, 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje originalnih skulptura nakon završetka konzervatorsko- restauratorskih radova koje upriličuju Konzervatorski odjel u Osijeku i Hrvatski restauratorski zavod bit će u predvorju Rektorata osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Očekuje se i nazočnost ministra kulture Bože Biškupića, (Trg Sv. Trojstva 3, 11 sati).

OPATIJA - Spomen ploča mađarskom pjesniku Lorincu Szabou bit će postavljena na pročelju zgrade Hotela Imperijal, a svečanost upriličenu tim povodom otvorit će oaptijski gradonačelnik Ranko Vlatković, (19 sati).

OPATIJA - Okrugli stol o hrvatskoj kulinarskoj baštini i njenom utjecaju na hrvatsku turističku ponudu organizira Hrvatski kulinarski savez u opatijskom Hotelu Ambasador, (11 sati).

RIJEKA - Izborna skupština organizacije Hrvatske seljačke stranke za Primorsko-goransku županiju. Očekuje se dolazak predsjednika stranke Zlatka Tomčića (17,30 sati, Dom Čavle).

dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙