FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOBOL O RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA I NASILJU NAD ŽENAMA

OSIJEK, 22. rujna 2004.(Hina) - Saborska zastupnica SDP-a ipredsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobolizjavila je večeras u Osijeku kako se za ravnopravnost spolova uzakonodavstvu u Hrvatskoj učinilo i više nego se očekivalo, ali da jepravi posao, praktična primjena tih propisa, tek na redu.
OSIJEK, 22. rujna 2004.(Hina) - Saborska zastupnica SDP-a i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol izjavila je večeras u Osijeku kako se za ravnopravnost spolova u zakonodavstvu u Hrvatskoj učinilo i više nego se očekivalo, ali da je pravi posao, praktična primjena tih propisa, tek na redu.

Govoreći na tribini Foruma žena osječkog SDP-a, Sobol je istaknula kako se Hrvatska približava Europskoj uniji koja "ravnopravnost spolova štiti kao jedno od temeljnih ljudskih prava" te da su prava žena integralan i neodvojiv dio cjeline ljudskih prava.

Ocijenila je kako je ravnopravnost spolova jedan od elemenata suvremene demokracije te da podrazumijeva jednake polazne izglede u pristupu demokratskim institucijama te ostvarivanju građanskih i političkih prava.

Kazala je kako je Vlada Hrvatskom saboru dostavila prijedlog da se 22. rujna proglasi Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i da očekuje da će se iduće godine taj nadnevak početi i službeno obilježavati.

Ustvrdila je kako, iako se o tome nadnevku često govori, u državnom proračunu ima nerealiziranih 1,3 milijuna kuna za pomoć žrtvama zlostavljanja u obitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙