FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 22. rujna

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 22. rujna.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 22. rujna.

ZAGREB - Zastupnici u Hrvatskom saboru će u nastavku 10. sjednice raspravljati o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o zakupu poslovnog prostora u kojima se traži automatsko produljenje zakupa zakupnicima koji koriste prostore u vlasništvu države, županija, gradova i općina, bez sudjelovanja na javnom natječaju. Sabor će raspravljati i o prijedlogu izmjena Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica područne i lokalne samouprave te o prijedlogu izmjena Zakona o PDV-u kojim bi se od PDV-a oslobodila pomagala za slijepe. Pred zastupnicima je i prijedlog izmjena Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, kojim se želi spriječiti rasprodaja hrvatskih otoka strancima. Na dnevnom su redu i dva prijedloga osnutka Memorijalnog centra Domovinskog rata, HSP-ov i Vladin, (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u Općinskom sudu u Zagrebu će potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkriti spomen-ploču u znak sjećanja na tragično ubojstvo sutkinje Ljiljane Hvalec, odvjetnice Hajre Prohić i supruge počinitelja Gordane Oraškić te ranjavanja zapisničarke Stanke Cvetković 22. rujna 1999. Otkrivanju spomen ploče nazočit će i predstavnice ženskih udruga, (Vukovarska 84, 14,30 sati).

U spomen na 5. obljetnicu tragično preminulih odvjetnice Hvalec i sutkinje Prohić, ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt će položiti vijence na njihove grobove, na grob odvjetnice na Miroševcu, (11 sati) i na grob sutkinje na Mirogoju, (11,30 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Zlatko Prica- život i djelo" bit će u Galeriji Mona Lisa, (Tkalčićeva 77, 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal-Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙