FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSTARIKA ISKLJUČENA IZ AMERIČKE "KOALICIJE VOLJNIH"

WASHINGTON, 21. rujna 2004. (Hina/AP) - Bijela kuća je uklonilaKostariku s popisa zemalja uključenih u američku "koaliciju voljnih"za rat protiv Iraka, objavio je u ponedjeljak neimenovani američkidužnosnik.
WASHINGTON, 21. rujna 2004. (Hina/AP) - Bijela kuća je uklonila Kostariku s popisa zemalja uključenih u američku "koaliciju voljnih" za rat protiv Iraka, objavio je u ponedjeljak neimenovani američki dužnosnik.

Kostarika je prošlog tjedna maknuta s liste zemalja "koalicije voljnih" objavljene na internetu nakon što je vlada te zemlje zamolila Washington da poštuje odluku kostarikanskog Ustavnog suda prema kojoj sudjelovanje u koaliciji krši pacifistička načela ustava te srednjoameričke zemlje.

"Kostarikanska vlada izrazila je želju da bude uklonjena s liste, i mi smo tako postupili", rekao je u ponedjeljak jedan neimenovani visoki američki dužnosnik.

Glasnogovornik State Departmenta Tom Casey ranije je kazao da je članstvo Kostarike u koaliciji koju predvodi SAD izraz protivljenja te zemlje terorizmu. Kostarika nije osigurala vojnike za Irak niti je ponudila pomoć u poslijeratnoj obnovi Iraka, kazao je Casey.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙