FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UEFA ĆE SLJEDEĆI TJEDAN RAZMOTRITI INCIDENT U RIMU

RIM, 16. rujna 2004. (Hina/DPA) - Incident koji se je dogodio u srijeduna Olimpijskom stadionu u Rimu za vrijeme utakmice Lige prvaka izmeđuRome i kijevskog Dinama, Disciplinska komisija Uefe razmatrat će uutorak, 21. rujna.
RIM, 16. rujna 2004. (Hina/DPA) - Incident koji se je dogodio u srijedu na Olimpijskom stadionu u Rimu za vrijeme utakmice Lige prvaka između Rome i kijevskog Dinama, Disciplinska komisija Uefe razmatrat će u utorak, 21. rujna.

Utakmica je prekinuta u 45. minuti nakon što je švedskog suca Andersa Friska navijač Rome pogodio kovanicom u glavu. Prethodno je švedski sudac pokazao crveni karton domaćem nogometašu Philippeu Mexesu zbog udaranja igrača Dinama Marisa Verpakovsisa. U trenutku prekida kijevski Dinamo vodio je 1:0, pogotkom Gorana Gavrančića u 29. minuti.

Dužnosnik Uefe Andre Francioli izjavio je da je Frisk donio odluku o prekidu utakmice i to zbog dva razloga - bio je ozbiljno ozlijeđen, te jer je smatrao da je ugrožena njegova i sigurnost pomoćnih sudaca.

S obzirom na dosadašnju praksu Uefe, Romu očekuje teška kazna. Osim što će izgubiti utakmicu, očekuje ih i zabrana igranja međunarodnih utakmica na domaćem stadionu. Otežavajuća okolnost za Romu je i to što to nije bio prvi takav incident na njihovu stadionu. Prije dvije godine na utakmici Lige prvaka policija je morala intervenirati kako bi se zaustavila tučnjava između igrača Rome i Galatasaraya, a prošle sezone prekinut je susret talijanskog prvenstva između Rome i Lazija nakon što su navijači uletjeli na teren.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙